Na het grote succes van Frida Kahlo brengt Look & Smile een monoloog over Diego. Deze voorstelling is gebaseerd op het leven van het Mexicaans kunstenaars koppel Frida Kahlo en Diego Rivera. Het stuk speelt zich af in de periode tussen 1954 en 1957 waar Diego reageert op de tekst van een kunstcriticus die door zijn interpretatie volgens Diego leugens vertelt die hij wil rechtzetten.

 

 

Ronald Van Rillaer had het probleem over wat de media schreef, de verfilming en uitingen over Diego die in de schaduw van Frida zou geleefd hebben. De echte Diego was een groot kunstenaar, die onder de grote en beste schilders zoals Picasso, Dali, Klimt en nog vele andere mag gerekend worden. Hij had een heel turbulent leven met veel vrouwen en minnaressen maar ook Frida was niet monogaam, Diego had één werkelijke liefde in zijn leven een onstuimige haat-liefde relatie met vallen en opstaan en dat was voor Frida Kahlo en dit tot aan haar dood. Het is Diego die haar een laatste kus gaf en Frida na haar dood op haar bed mee naar buiten bracht, een beeld dat op ieders ogen is gebrand en je nooit vergeet.

Was Diego de grote kunstenaar die prachtige schilderwerken en fresco’s op muren schilderde, de man van Frida Kahlo? Of is het Frida de excentrieke vrouw van Diego Rivera?. Die keuze laat Ronald aan u over. Hij kruipt met deze monoloog letterlijk in de huid van Diego. Na jaren opzoekwerk via het standpunt van Frida en dan het tegenovergestelde standpunt ook van Diego, kon hij een volledig scenario uitschrijven. Ronald zet hier als acteur een Diego op de planken waar je u op zegt en brengt met veel emotie Diego terug tot leven.

 

 

 

Je ziet helemaal geen Ronald Van Rillaer meer die over het passende decor wandelt, het is Diego Rivera die voor u staat!. Je hangt werkelijk aan zijn lippen en wordt mee opgenomen in die tijd, in zijn leven en alles wat daar rond afspeelt. Het verhaal is heel aandoenlijk, boeiend en dramatisch en laat je het werkelijke echte leven van Diego beleven. Ronald wordt hier bijgestaan door Floor Van den Eijnden die de verschillende vrouwen in het leven van Diego voorstelt. Alles staat onder artistieke leiding van Wanda Joosten die wel weet hoe het leven van Frida in elkaar zat, zij speelde enkele jaren geleden dan ook Frida Kahlo. ‘Diego’ een sublieme vertoning dat u zeker niet mag missen. Je kan deze voorstelling in persoonlijke sfeer beleven in de werkplaats Look & Smile.

Acteurs: Ronald Van Rillaer – Floor Van den Eijnden
Artistieke leiding: Wanda Joosten

 

Deze voorstelling is nog op; 1, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober – 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 & 26 november 2022
Werkplaats Look & Smile,
Van Loenoutstraat 38 te 2100 Deurne.
Inkomkaarten: €22,
met 3-gangen streetfood: €42
Deuren: 19u met streetfood
20u15:  ticket voor de voorstelling