Zomerconcert In De Notelaer te Hingene:

Duo Astrid en Emma Wauters Harp en Cello.

De Notelaer, trefpunt aan de Schelde
Notelaerdreef 2
2880 Bornem

Telefoon: 03/889.69.20
Email: info@notelaer.be


ASTRID WAUTERS

Op achtjarige leeftijd begint Astrid celloles te volgen aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Jan Van Kelst. Ze neemt deel aan verschillende wedstrijden zoals Rotary Brueghel, Cellowedstrijd Edmond Baert en in 2006 wordt Astrid geselecteerd voor de finale van Jonge Solisten aan Zee en behaalt er een 3e prijs in de hoogste categorie. Vanaf het prille begin speelt Astrid ook samen met haar zus Emma, harpiste.

In 2008 wordt ze uitgenodigd in de klas van Marie Hallynck in het Conservatoire Royal de Bruxelles in de sectie ‘jong talent’, wat ze combineert met haar laatste jaar in het conservatorium van Brugge. Daar studeert ze af in 2009 met Grootste Onderscheiding en speelt als laureate het Elgar Celloconcerto met orkest. Eind 2009 behaalt Astrid een eerste prijs op Dexia Classics, wat haar de gelegenheid geeft om een recital te spelen in de Munt in Brussel.

Astrid volgt stages en masterclasses bij Louise Hopkins, Wolfgang Boettcher, Philippe Bary, Guy Danel, Jean-Pierre Borboux, Sophie Hallynck, Jeanne Maisonhaute en Edmond Baert. In juni 2014 behaalt Astrid haar Masterdiploma in het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Marie Hallynck.

Astrid perfectioneert zich in kamermuziek in duo, in trio (met harp en fluit), en in strijkkwartet. Ze is lid van het Akhtamar kwartet sinds haar oprichting. Zij volgen een voortgezette opleiding bij Guy Danel aan het Lemmensinstituut in Leuven en bij het Debussy Kwartet in Lyon. Zowel in trio als in kwartet krijgt ze de beurs Horlait-Dapsens. In 2014 mag Astrid ook de aanmoedigingsprijs van de Culturele Raad van Brugge in ontvangst nemen.

Astrid is leerkracht cello aan het conservatorium van Brugge.

EMMA WAUTERS
emmaEmma Wauters begint met harplessen aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Ze volgt verschillende stages en masterclasses bij o.a. Elisabeth Fontan­-Binoche, Isabelle Moretti, Letizia Belmondo, Jana Bouskova, Catherine Michel… Emma behaalt prijzen op de nationale harpwedstrijd 2008 Rotary Gent, waar ze niet alleen de tweede prijs maar ook de Harpe Diemprijs voor jong talent behaalt. Eind 2009 behaalt ze een eerste prijs op de Dexiawedstrijd met 93%.

In maart 2010 wordt Emma halve finaliste van het internationaal harpconcours in Utrecht en in november van datzelfde jaar neemt ze deel aan het concours “Félix Godefroid” en behaalt de eerste prijs in de categorie “Excellence”. Ze wordt ook finaliste van de wedstrijd “Martine Géliot” (Fontainebleau) en behaalt er de derde prijs. In 2009 studeert Emma af aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge met 99%. Als laureate concerteert ze met orkest het concerto van Ginastera.

In 2009 begint Emma haar muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Sophie Hallynck. Ze volgt ook anderhalf jaar les aan het gerenommeerde Conservatoire National Supérieure de Lyon bij Fabrice Pierre, in het kader van Erasmus, waar ze ook lessen kreeg van Sylvain Blassel en Park Stickney. Eind juni studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen met grootste onderscheiding. Ze specialiseert zich momenteel aan het CNSM van Lyon in de Masteropleiding.