Zaterdagavond kwam het lachwekkende toneelstuk “De Laatste Tram” tot leven op het theaterpodium van het Seeftheater, het kleinste cafétheater van Vlaanderen, waar dit theaterstuk voor het eerst zijn publiek begroet. Dit unieke stuk, dat elders nog niet is vertoond, werpt een humoristische blik op het proces van ouder worden en de uitdagingen van een verhuizing naar een rusthuis, daar waar je de echte aard van uw omstaanders leert kennen. Bereid je voor op een avond vol hilariteit en herkenbare situaties, terwijl de personages hun weg zoeken door het labyrint van het leven in een rusthuis.

Remy Pasmans, een beetje tegen zijn wil in, belandt dan toch in het rusthuis ‘De Lijsterbes’. Aanvankelijk omringd door onbekende gezichten en een ongewenste verandering in zijn dagelijkse routine, probeert Remy desondanks alles er een positieve instelling bij te behouden. Hij maakt kennis met het diverse personeel en de medebewoners, waarbij onverwachte vriendschappen en interessante ontmoetingen ontstaan.

 

Te midden van de schijnbare rust en routine van het rusthuis, ontvouwen zich toch nog levendige en verrassende gebeurtenissen in Remy’s  weg naar ‘De Laatste Tram’. Het dagelijkse leven in ‘De Lijsterbes‘ wordt getransformeerd door Remy’s onverwachte avonturen en zijn vermogen om vreugde te vinden in kleine, alledaagse momenten.

Hoewel Remy aanvankelijk vastzit in zijn ‘De Lijsterbes’, komt er uiteindelijk een keerpunt. Het rusthuis, dat aanvankelijk als een ongewilde bestemming aanvoelde, wordt de plek waar Remy onverwachte vreugde en vriendschap ontdekt. De redenen waarom hij uiteindelijk het rusthuis mag verlaten, vormen een intrigerend deel van zijn reis, en enkel door het verhaal te ontdekken, zal men begrijpen hoe en waarom deze wendingen zich voordoen.

 

‘De Laatste Tram’ is een hartverwarmend verhaal over veerkracht, onverwachte vriendschappen en de kracht van positiviteit, zelfs in de ogenschijnlijk laatste halte van het leven. Het onthult de schoonheid van menselijke verbindingen en hoe zelfs in de schijnbare stilte van een rusthuis, het leven nog steeds vol verrassingen kan zitten.

 

Auteur: Willy Gillis
Regie: Myriam Mulder  
Cast:  Carmen Van Loock – Danny Vanhoutte – Diane Bal – Elias Van Loon – Hilde Cleybergh – Iduna Cauwelier – Michel Halin – Valentina Talmazan

 

Speeldata van 18 november 2023 tot 17 december 2023:

November > 18 – 19* – 25 – 26* 
December >  2 – 3* – 8 – 9 – 10* – 15 – 16 – 17*

Deuren om 19u45, voorstelling om 20u30
(*matinee: deuren om 14u, voorstelling om 15u)

Seeftheater vzw

Diepestraat 34, 2060 Antwerpen
0424.224.550 | RPR Antwerpen
reservaties@seeftheater.be
info@seeftheater.be