De horeca heropent en iedereen boekt gretig een plaatsje in zijn favoriete restaurant. Ook de sterrenchefs onder ons zijn blij de voeten nog eens onder tafel te kunnen schuiven. Maar waar doen ze dat het liefst? Tweesterrenchef Bart Desmidt van Bartholomeus in Knokke verklapt alvast zijn favoriete visadressen voor het neusje van de zalm. Reserveren maar!

“Voor heel lekkere vis ga ik eigenlijk heel graag naar Portugal”, klinkt het bij topchef Bart Desmidt van Bartholomeus in Knokke-Heist. “De vis is daar gewoon ontzettend lekker. Je kiest je eigen vis uit uit het assortiment en ze grillen hem voor u ter plekke. De bereiding ervan is lekker maar simpel. Dat is ook waar ik in eigen land het meest op focus: vis moet lekker klaargemaakt zijn, maar dat moet niet met de meest ingewikkelde bereidingen zijn. Klassiek en simpel is vaak het lekkerst.”

Brasserie Bristol in Knokke-Heist 
“In eigen stad ga ik voor vis naar Brasserie Bristol. Hier serveren ze heel verse vis en zalig gepelde garnalen. Je komt naar hier voor een pure, lekkere keuken zoals die hoort te zijn.”
Brasserie Bristol
Zeedijk 291
8301 Knokke-Heist

Le Boudin Sauvage
“Bij Le Boudin Sauvage – opnieuw in mijn eigen stad Knokke – moet je absoluut eens sliptong gaan eten. Die is hier zo lekker, om je vingers van af te likken. Ze worden heel goed gebakken in de boter zoals het moet. De sliptongetjes komen in een hele klassieke bereiding, maar die klassieker smaakt helemaal zoals hij bedoeld is. Heerlijk.”
Le Boudin Sauvage
Graaf Jansdijk 270
8300 Knokke-Heist
Lebeau 19

“Restaurant Lebeau 19 in Knokke prijs ik dan weer voor de kabeljauw. Hele mooie kabeljauw die even mooi smaakt dan hij eruitziet. Die moet je hier geproefd hebben.”
Hotel Lebeau 19
Zoutelaan 175
8300 Knokke-Heist

’t Werftje  – Zeebrugge
“‘Naar t Werftje in Zeebrugge rijd ik al eens graag voor alle soorten visbereidingen. Van zeevruchten tot schaal- en schelpdieren; alles smaakt er evengoed. Het is ook het oudste, authentieke visserscafeetje aan de Zeebrugse kust, wat het meteen extra speciaal maakt.”
“Wat alle vier die zaken gemeenschappelijk hebben buiten de verse vis? Er is een goede sfeer en een goede ambiance aanwezig. Dat is ook belangrijk hé. Dat maakt het eten zelfs nog lekkerder.”
’t Werftje
Werfkaai 29
8380 Brugge

Tekst: Elise Coppens

Foto: www.ambiance.be