Zondag 26 november staat opnieuw volledig in het teken van wetenschap en technologie tijdens de Dag van de Wetenschap. Kinderen en jongeren worden in tal van activiteiten wetenschapper voor een dag: haargel maken, DNA doorgronden met snoepjes, een 3D-printer bedienen, cupcakes van wonderschuim maken, racen met een robotwagentje …
Docenten en studenten van de AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool (KdG) en Universiteit Antwerpen slaan de handen in elkaar om wetenschappen dichter bij jongeren te brengen. “We willen hen tonen hoe leuk wetenschappen zijn, hun interesse wekken en wie weet een zaadje planten en hen warm maken voor een wetenschappelijke opleiding”, vertelt Charlotte Steurs, eventplanner wetenschapspopularisering aan KdG.
Overal in de Antwerpse binnenstad zoeken en experimenteren kinderen en nieuwsgierige (groot)ouders: in Museum Vleeshuis staat alles in het teken van geluid, muziek en klank. Je ontdekt hoe geluid ontstaat en je krijgt de kans zelf een orgel in elkaar te steken. In HETSTEEN vind je een tijdmachine, bemand door historici en taalkundigen en ingenieurs met bruggen, robots en speciale brillen. Ook in Jongerencentrum Kavka en Jeugdherberg Pulcinella staan de deuren open voor de Dag van de Wetenschap.

Een greep uit de activiteiten …

AP Hogeschool: via een speciale tekentablet je eigen GIFs maken, filosoferen over wetenschap, geheime boodschappen schrijven, tandpasta maken voor olifanten …
Hogere Zeevaartschool: hebbedingetjes maken met door studenten en docenten zelfgebouwde 3D-printers
Karel de Grote Hogeschool: racewagentjes op bluetooth besturen, kennismaken met een slimme broodautomaat die zelf weet wanneer hij leeg is, bloed leren prikken, interactieve sprookjes projecteren, ontdekken wat er leeft op je handen …
Universiteit Antwerpen: de fysica van muzieknoten ontdekken, wegwijs raken in reclamevormen, de wonderlijke nanowereld verkennen, het lichaam en de bewegingen van dansers en muzikanten analyseren …

Alle info: www.dagvandewetenschapantwerpen.be, www.facebook.be/wetenschapaandestroom en www.dagvandewetenschap.be.