Kokos heeft bij ons ondertussen al een vast plaatsje veroverd in de keuken. Van ontbijt over lunch tot diner. En je kan er alle kanten mee uit. Dat bewijzen deze recepten van Nutridia en ambassadrice Steffi Vertriest die de kokoslovers onder ons zeker zullen bekoren. Wat dacht je van kokosbrood, pompoenbroodjes met kokosmeel of kip in kokosolie? Onze favorieten? Het currystoofpotje met kokos en de krokante kikkererwten.
Currystoofpotje met kokos
De kokosklassieker? Kokosmelk natuurlijk! Ideaal om een heerlijke curry klaar te maken. Wat dacht je van deze variant met zoete aardappel, boerenkool en kikkererwten? Smaakexplosie verzekerd! Bovendien is deze variant lactosevrij en super gemakkelijk om klaar te maken. Groentjes aanstoven, aan de kokosmelk toevoegen, afkruiden en klaar.
Knapperige kikkererwten
Op zoek naar olie met minder calorieën maar wel boordevol smaak? Probeer dan de kokosolie van Nutridia. Ideaal om te frituren, wokken, bakken en braden. En om gezonde snacks te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kikkererwten ter vervanging van die ongezonde zak chips? Heerlijk en poepsimpel om te maken! De kikkererwten afspoelen, insmeren met een mengsel van kokosolie, zout en tijm en ze kunnen de oven in. Na 40 minuutjes kan je genieten van je heerlijke snack.
Benieuwd naar alle recepten? Neem dan snel een kijkje op www.nutridia.be.
Foto’s: Primetime Communication.