Drie dagen lang proefde het Brussels Beer Challenge-panel van 95 internationaal gereputeerde bierkenners 1811 bieren uit 38 landen. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Rodenbach ‘probably the most awarded brewery in the world

De professionele jury bekroonde Brouwerij Rodenbach met zomaar even 3 podiumplaatsen. Rodenbach Grand Cru werd een gouden award toegekend, Rodenbach Classic een zilveren en tot slot kreeg Rodenbach Alexander brons. Voor Brouwerij Rodenbach is dit een grote eer en een bevestiging van de kwaliteit die het brouwersteam dag na dag nastreeft. De Britse bierkenner Jackson noemde Rodenbach “het meest verfrissende bier ter wereld”. Om tot dit resultaat te komen voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces op de 294 foeders die de brouwerij rijk is. De keldermeesters ‘blenden’ jong en gerijpt bier tot de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de verfijnde Rodenbach Vintage evenals tot de afgeleide fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander. Kortelings lanceerden de brouwmeesters de limited editions ‘Rodenbach Evolved’, deze vertegenwoordigen dan weer een gedurfde nieuwe richting voor de iconische Rodenbach bieren, waarbij de grenzen van ambachtelijkheid worden verlegd en de geest van innovatie wordt omarmd.

In totaal 13 awards voor Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers – waar de Belgische brouwerijen Rodenbach en Palm, alsook Bavaria (NL), Brouwerij De Molen (NL) en Uiltje Brewing Company (NL) onderdeel van zijn – kapen op de Brussels Beer Challenge niet alleen awards voor Rodenbach weg. Steenbrugge Dubbel Bruin, gebrouwen door Brouwerij Palm gaat ook met goud aan de haal. Brouwerij De Molen pakt 2 x goud, Uiltje Brewing Company 1 x goud, 1 x zilver en 2 x brons. Ook Bavaria mag een gouden en zilveren plak in ontvangst nemen. Tot slot ontvangt De Koningshoeven (La Trappe), waar Swinkels mee samenwerkt, een bronzen medaille.

Foto: Brouwerij Rodenbach (Swinkels Family Brewers)