We beleggen als Belgen en Nederlanders maar al te graag onze boterham. Exemplaren met kaas, salami of chocopasta vullen steevast onze broodtrommels. Best saai, dat kan anders. Hoe klinkt oude kaas met plakjes gember of chocoladepasta met augurk? Het kan zelfs een tikkeltje gekker dan dat. Probeer deze vijf gekke combinaties uit en voor je het weet zijn je smaakpapillen op slag verliefd.

Stel je deze horrorsituatie voor: lege keukenkasten. Het enige dat je vindt, blijken augurken en een pot chocopasta te zijn. Niet te combineren, zou je denken. Mis! In Amerika durven ze het bijna een match made in heaven te noemen. Trek je keukenkastjes gauw open en combineer de meest bizarre ingrediënten met elkaar. Hieronder vind je alvast wat inspiratie. Durf jij deze combinaties aan?

Roti bakar
Een boterham met hagelslag, we all love it. Of het nu de chocolade- of de discovariant is, je voelt je meteen zo blij als een kind wanneer dit op je bord verschijnt. Je zou denken dat een finishing touch overbodig is, maar in Indonesië vonden ze dat het gekker moest. Kaas wordt er gezien als iets zoets en gaat hand in hand met andere zoetigheden. Ze combineerden een tosti met chocolade hagelslag en geraspte kaas en doopten de snack tot Roti Bakar. Een ware smaakbom die de moeite blijkt om uit te proberen.

Chocoladepasta met groene indringers
Je dacht tot voor kort vast dat je in een chocoladefontein enkel stukjes aardbei, banaan of marshmallows kon dippen. Dat is verleden tijd. Amerikanen zijn verzot op de combinatie tussen chocolade en… augurk. Je hoort het goed. Augurken gedrenkt in chocolade of zelfs een toast met chocoladepasta en schijfjes augurk blijken de perfecte snack te zijn in de USA. Toegegeven, het ziet er best gek uit, maar het is volgens velen de moeite waard.

Salami with a twist
Een boterham met boter en wat plakjes salami kan ons allen best bekoren. Ruil je de boter in voor wat mosterd en je bekomt meteen een boterham met de nodige dosis pit. Wat als je nu eens die pittige boel achterwege laat en kiest voor een topping met appelstroop? Helemaal bizar zou je denken, maar deze combinatie is een schot in de roos. Niet alleen in je broodtrommel, maar ook als aperitiefje scoor je gegarandeerd met deze nieuwe combo.

Pindakaas
De combinatie pindakaas met jam of met banaan zijn ons al langer bekend en daarom is het tijd voor iets nieuws. Sommigen vallen reeds volledig in zwijm bij het horen van deze samenstelling, anderen moeten nog warm gemaakt worden: pindakaas met schijfjes komkommer. Deze combinatie doe je het beste op een bruine boterham, een rijstwafel of een maiskoek en om het helemaal af te maken gebruik je liefst nog wat sambal. Zo maak je er meteen een hete smaakbom van.

Old meets young
Tegenwoordig is gember onze beste vriend. Het houdt ons immuunsysteem op peil, boost onze energie en prikkelt op een gekke manier onze kelen. Gember heeft pit en daarom zijn we er recent zo enorm van gaan houden. Je creëert een smaakbom wanneer je deze jonge wortelknollen, want dat zijn het, combineert met plakjes oude kaas. De zoute smaak van de oude kaas is wat nodig is voor deze gekke boterham. Maak het af met wat rucola en je nieuwe favoriete broodje ziet voor het eerst het daglicht.

Tekst: Alizee Delbrouck

Foto: www.ambiance.be