Jamie Olivers eerste kinderboek ooit: Billy en het reuzenavontuur, het eerste boek in de reeks rondom Billy en zijn vrienden. Een verhaal om van te smullen!

Over het boek
Het Woud van de Watervallen is verboden terrein. Net als iedereen kennen Billy en zijn drie beste vrienden Anna, Frankie en Gijs de geruchten over vreemde gebeurtenissen die daar ooit zouden hebben plaatsgevonden. Wat er achter de muur ligt, is een groot mysterie…

Maar op een dag ontdekken de kinderen een geheime ingang. Het mysterieuze bos bruist van de energie en er wonen allerlei vreemde wezens. Als een groep Sprinkels hun hulp inroept, raken de kinderen verzeild in een spannend en gevaarlijk avontuur.

Een snufje avontuur, een scheutje vriendschap, een toefje mysterie en een ENORME lepel magie: bestsellerauteur Jamie Oliver bedacht het perfecte recept voor een onweerstaanbaar kinderboekendebuut.

Jamie over het schrijven van zijn eerste kinderboek:
“Toen ik opgroeide was mijn dyslexie een obstakel bij het schrijven en lezen. Maar in plaats van dat me dat tegenhield, heeft het me juist geholpen om alles te bereiken wat ik wilde. Ik kijk anders naar dingen en juist dit kwam erg van pas bij het bedenken van mooie verhalen voor bij het slapengaan. Het is ook de reden dat ik dit boek opdraag aan alle kinderen die worstelen met school, vooral met dyslexie.”

Over de auteur
Jamie Oliver is wereldwijd een kook- en campagnefenomeen. In de 20 jaar dat hij tv-programma’s en boeken maakt, heeft hij wereldwijd bijna 50 miljoen boeken verkocht en er kijken zo’n 67 miljoen mensen uit 182 gebieden naar zijn programma’s. Daarmee inspireert Jamie miljoenen mensen om zelf te koken en heerlijke, verse maaltijden te maken. Met zijn liefdadigheidsinstelling stelt Jamie zich ten doel om het aantal kinderen met obesitas in het VK te halveren in 2030, en mensen door voedsel een gezond en gelukkig leven te geven.

Titel: Billy en het reuzenavontuur

Auteur: Jamie Olivers

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

ISBN: 9789043929523

Thema: Jeugdboek

Leeftijd: +8

Prijs: € € 21,99