De schilderijen van Casper David Friedrich roepen al eeuwenlang diepe gevoelens op bij wie ze aanschouwt. De melancholie ervan deed Goethe in razernij ontsteken terwijl Walt Disney er zo verliefd op werd dat hij Bambi uitsluitend door Friedrich-achtige landschappen liet lopen.

 

Vereerd door Hiltler, de maffia en Rainer Rike, gehaat door Stalin en de 68’ers; het werk van Friedrich laat niemand onberoerd. Dat terwijl veel van Friedrichs schilderijen in vlammen opgingen en hij slechts ternauwernood aan de vergetelheid is ontsnapt.

 

In betoverende stilte brengt Florian Illies Caspar David Friedrich grandioos tot leven. Aan de hand van het verhaal van Friedrich en diens schilderijen neemt hij de lezer mee op een reis door de tijd en tekent hij in dit fonkelende boek tweehonderdvijftig jaar Duitse geschiedenis op.

 

Florian Illies studeerde kunstgeschiedenis in Bonn en Oxford. Hij was een van de hoofdredacteuren van de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung en gaf leiding aan het beroemde veilinghuis Grisebach. Momenteel is hij mede-uitgever van ZEIT. Illies oogstte wereldwijd lof met zijn boeken “1913” en “Liefde in tijden van haat”.

Titel: Betoverende Stilte, Caspar David Friedrich’s reis door de tijd

Auteur: Florian Illies

Uitgeverij: Alfabet uitgevers

ISBN: 978902134310

Thema:

Prijs: € 24,99

E-book: € 14,99

Verschijningsdatum : 18 april 2024