Op feestdag donderdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) en brugdag vrijdag 12 juli, geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten.
 
Op feestdag 11 juli zijn een aantal stadsdiensten open volgens de normale regeling. Zo verloopt de afvalophaling op 11 juli volgens de normale regeling. Ook de containerparken, bibliotheken en stedelijke zwembaden zijn open op 11 juli volgens de gewone zomerregeling. De andere sportinstellingen zijn gesloten. De stedelijke musea zijn open. Het Maagdenhuismuseum is gesloten op donderdag 11 juli.
 
Op brugdag vrijdag 12 juli werken alle bovenstaande diensten volgens de gewone regeling (inclusief het Maagdenhuismuseum en de sportinstellingen die gesloten zijn op 11 juli).
 
Op www.antwerpen.be staan de openingsuren vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.
 
Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op 11 juli is het contactcenter gesloten. Op 12 juli is het bereikbaar.