Marc de Bel is misschien wel de belangrijkste schrijver van Vlaanderen sinds hij in 1987 debuteerde met de klassieker “Het ei van oom Trotter”. Intussen broedde hij nog 200 boeken uit, gaf hij meer dan 2.000 lezingen en boeide hij drie generaties jonge lezers, van de vroegste lezertjes tot jong volwassenen. Geen enkele andere Vlaamse schrijver zag zijn werk zo vaak verfilmd, vertript en op de planken gebracht als de geestelijke vader van Blinker, de Boekoes en de Kriegels.

In “Belhamel” vertelt Jasper Van Loy hoe Marc de Bel, eeuwig kind uit Kruisem, na een lange carrière in het onderwijs, bijna per ongeluk jeugdschrijver werd en het daarna bijna veertig jaar lang met eindeloze toewijding bleef. Fans van vroeger en nu komen te weten waarom oom Trotter niet nonkel Trotter heet, welke bekende acteur ook Blinker had lunnen spelen en hoe het komt dat de Boeboeks nooit tot in Amerika zijn geraakt.

Cultuurjournalist Jasper Van Loy viel als kind in een kast met Marc de Bel-boeken. Hij schreef samen met De Bel als twaalfjarig kind “Het superkinddrankje”. Vandaag werkt Van Loy bij De Morgen en Humo, maar twee jaar geleden besloot hij dat de man van 3 miljoen verkochte boeken een biografie waard was.

Titel: Belhamel

Auteur: Jasper Van Loy

Uitgeverij: Houtekiet

ISBN: 9789052409504

Thema: Biografie

Prijs: € 22,99

E-book: € 15,99

Verschijningsdatum : 2 mei 2024