Bij de Belgische weidemelk van Campina is het niet alleen the inside that counts, maar zit het ook met de buitenkant helemaal snor. Je vindt het gloednieuwe en duurzamere Campina melkkarton, dat voor 85% bestaat uit hernieuwbare materialen, sinds kort in het zuivelschap. Iedereen die makkelijk en snel een ecologisch steentje wil bijdragen, zit met deze nieuwe verpakking goed. De innovatie vermindert de CO₂-voetafdruk namelijk in één klap met 20% ten opzichte van de vorige brikverpakking. FrieslandCampina stelt zich de ambitie om in 2025 alle verpakkingen herbruik- of recycleerbaar te hebben. Op lange termijn wil FrieslandCampina enkel 100% volledig circulaire verpakkingen gebruiken. 

Ecologisch steentje bijdragen
Sta je er wel eens bij stil dat je dagelijks het verschil kunt maken en je voetafdruk verkleinen? Door, ogenschijnlijk kleine en alledaagse keuzes zo duurzaam mogelijk te maken draag je heel makkelijk en snel een ecologisch steentje bij. Stap bijvoorbeeld over naar het duurzamere melkkarton voor Campina weidemelk. Kleine moeite, groot plezier! Deze verpakking bestaat voor meer dan 85% bestaat uit hernieuwbare materialen. Het melkkarton en de dop zijn gemaakt van biobased materialen; geproduceerd uit reststoffen van de suikerrietproductie in plaats van uit plastic. De kartonnen verpakking telt een laagje minder dan de vroegere witte verpakking en is daardoor duurzamer en bruinig van kleur.
Deze verpakkingsinnovatie draagt direct bij aan een vermindering van de CO₂-voetafdruk: een daling van ongeveer 20% ten opzichte van de vorige brikverpakking. De verpakking is uiteraard nog steeds recycleerbaar en mag in de PMD zak.

Van gras tot glas | richting 100% volledig circulaire verpakkingen
FrieslandCampina stelt zich de ambitie om in 2025 alle verpakkingen herbruik- of recycleerbaar te hebben. Dit is een van de stappen die FrieslandCampina zet in het teken van haar ambitie om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te zijn in de hele keten, van gras tot glas.
Uiteindelijk wil FrieslandCampina enkel 100% volledig circulaire verpakkingen gaan gebruiken. Een eerste stap werd begin dit jaar gezet met de introductie van papieren rietjes voor Cécémel, Fristi en Joyvalle  portieverpakkingen. Hiermee loopt de zuivelonderneming een jaar voor op het EU-verbod op wegwerpplastic rietjes en worden maar liefst 142 miljoen plastic rietjes vervangen door een duurzame, papieren variant.
FrieslandCampina zet in op duurzaamheid over de hele keten, van gras tot glas. Naast verpakkingen en duurzame landbouwinitiatieven, wordt ook op productieniveau voortdurend geïnnoveerd, gemonitord en geoptimaliseerd op het vlak van CO₂-uitstoot, energie, waterverbruik en-hergebruik, afvalreductie, minder en groener transport en efficiëntere distributie. 

Over Friesland Campina België
FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 11.400 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1500 werknemers en heeft 5 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Destelbergen zijn er vier productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen en Genk die zijn gespecialiseerd in de productie van langhoudbare melk en zuiveldranken, room, desserten en kaas.Enkele bekende merken uit het productaanbod zijn Campina, Joyvalle, Fristi, Cécémel, Nutroma en, voor de professionele markt, Debic en Lattiz. 

Foto’s: www.blyde.be