Antwerpen Proeft aan de Antwerpse Waagnatie was ook in 2017 een groot succes. Bij de start van de online ticketverkoop voor de editie van 2018 lossen de organisatoren 15 namen, waaronder heel wat prijsbeesten. Verder kondigt het culinair festival zijn samenwerking met een nieuw goed doel aan, Heide Atelier, vzw voor jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel. Antwerpen Proeft heeft in 2018 plaats tijdens het lange weekend van Hemelvaart, donderdag 10 tot en met zondag 13 mei.

Nieuw of terug op Antwerpen Proeft

– Biestro H-eat, winnaar Gouden Goesting 2017 en nieuwkomer in de Michelingids
– Fiskebar, begin dit jaar door dagbladNew York Post geprezen als “een van de beste Antwerpse adressen voor culinaire verwennerij”
– Gå Nord, nieuw in de Gault&Millau-restaurantgids
– ‘t Geheim van Bergen uit het Nederlandse Bergen op Zoom / Boerderij Hamel
– Mama Sara, runner-up van Mijn Pop-uprestaurant 2016 / Aromas de los Andes
– Yam Thai, koksmuts in Gault&Millau /Nimman

Ook in 2017 op post

– B23, winnaar Gouden Goesting 2014 en present in de Bib Gourmand-restaurantgids van Michelin
– DelRey, chocolatier van ‘t stad sinds 1939
– DIM, recent door Gault&Millau bekroond met drie koksmutsen en nieuw in de Michelingids
– In de Oude Stempel uit het Nederlandse Steenbergen, koksmuts in Gault&Millau
– Jaro, met Hanne winnaar van Mijn Pop-uprestaurant 2014
– Ruggeri, eerste koksmuts in Gault&Millau / Villa Belvedere
– Zaowang, voor de 10de keer op Antwerpen Proeft

“Dit lijstje op zich is al om duimen en vingers bij af te likken. Te gek ook dat de sushi van Zaowang er voor de 10de maal bij is, een record,” zegt medeorganisator Claudia Engelen. “Later geven we meer namen van restaurants prijs, plus alle sterrenchefs, foodtrucks en artisanale producenten.”

Nieuw goed doel Antwerpen Proeft

“We gaan een samenwerking aan met Heide Atelier. Deze vzw uit Heist-op-den-Berg zet zich in voor jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel, afgekort NAH,” vertelt Engelen. “Heide Atelier komt met zijn foodtruck naar ons festival, waar je kunt proeven van het artisanaal schepijs dat deze jongeren zelf hebben bereid.”

Heide Atelier doet ook mee aan De Warmste Week van radiozender Studio Brussel. Wil je van 18 tot 24 december als particulier, organisatie of bedrijf mee het verschil maken voor mensen met een NAH? Neem via heideatelier.becontact op.

Tickets Antwerpen Proeft 2018 inclusief o.a. gratis drankje en gratis workshops

Een ticket voor de 12de jaarlijkse editie is inclusief een gratis welkomstdrankje op het festival, gratis kookdemonstraties en culinaire workshops én een waardebon voor een gratis huisaperitief na het evenement bij een deelnemend restaurant naar keuze. Het voorverkooptarief is 8 euro, ter plekke wordt 10 euro gevraagd. Voor kinderen tot 15 jaar (geboren na 2002) is de toegang helemaal gratis. Tickets voor Antwerpen Proeft zijn online beschikbaar vanaf donderdag 14 december 2017 om 12u00. Meer informatie en tickets: proeft.been facebook.com/AntwerpenProeft
Foto: Antwerpen Proeft