Wie in West-Vlaanderen uit eten wil gaan, heeft keuze genoeg. Van grote namen tot kleine verborgen parels, van fine dining tot gezellige bistro’s: iedereen komt hier aan zijn trekken. Wij geven je enkele zaken mee die allemaal uitblinken in wat ze doen, of dat nu koken op sterrenniveau is of je een fantastische avond bezorgen in een voetbalstadion. Last minute nog op zoek naar een plekje in een van deze restaurants? Geen paniek, de culinaire app My Lucky Table is je redder in nood.

Lekker eten en goed gezelschap gaan hand in hand en er zijn geen betere plaatsen om die twee te laten samenkomen dan in deze hotspots. Van dineren in een sterrenzaak tot het delen van tapas bij een drankje. Boek snel een tafel bij een van deze restaurants via de My Lucky Table app. En laat het vooral smaken!

Castor
Met twee Michelinsterren weet je dat je bij restaurant Castor gastronomie op het hoogste niveau mag verwachten. Chef Maarten Bouckaert en gastvrouw Stephanie trekken verfijning en klasse door van op het bord, tot in de bediening. Michelin roemt de chef voor zijn technische vaardigheden alsook zijn jeugdig enthousiasme. Je kiest hier uit twee menu’s, steeds met vier, vijf, zes of zeven gangen. Zowel de chef als de gastvrouw maken er hun missie van om klanten tevreden glimlachend de zaak te doen verlaten. Deze moet dus zeker op je verlanglijstje!
Castor
Kortrijkseweg 164
8791 Waregem

Bistro Berto
Ooit al eens willen dineren in een voetbalstadion? Boek dan snel een tafeltje bij Bistro Berto, waar je kan dineren in de zuidercorner van het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Je kan er genieten van een verfijnde businesslunch, bestaande uit driegangen. Start je avond knallend met een drankje in de loungebar en zet je avond gastronomisch verder met een volledig diner. Of deel de gerechten met compagnie. Wat dacht je van deze funky patatas bravas van aardpeer, tomaat en gerookte paprika?
Bistro Berto
Zuiderlaan 17
8790 Waregem

L’Envie
Restaurant L’Envie is een liefdeskindje van Ines en David, beiden hebben ze een enorme passie voor gastronomie. Ze deden ervaring op in het Michelinrestaurant Sea Grill in Brussel. Nu koken ze zelf op sterrenniveau. Met een 16/20 van Gault&Millau en één Michelinster kan je hier gastronomie op een hoger niveau verwachten. Ines is gedreven door wijn en patisserie. Door haar verfijnde wijnkennis zet je je avond meteen goed in. Ondertussen houdt David zich bezig met het koken. De perfecte culinaire combinatie als je het ons vraagt. Wat is de chef zijn uitgangspunt? Werken op zijn intuïtie met de juiste dosis creativiteit. Kies voor een driegangenmenu of ga all the way met zes gangen. Oh ja, David werd in 2020 verkozen tot Jonge Chef van het Jaar. Nu kan dit restaurant zeker niet ontbreken op je verlanglijstje.
L’Envie
Helkijnstraat 38
8554 Zwevegem

Gastro Henri
In Gastro Henri schudt chef Jonas topgerechten uit zijn mouw met kwalitatieve, verse producten. Laat je onderdompelen in het dagverse lunchmenu of geniet van het foodsharingconcept. De seizoenen zijn de inspiratiebron van de chef en zijn team. Wat dacht je van een Tom Kha Kai garnalentwister? Terwijl je wacht op de bereiding van je gerecht kan je sippen van een zoete cosmopolitan of een gin van Antwerpse bodem.
Gastro Henri
Henri Horriestraat 6
8800 Roeselare

Brasserie De Gilde
In het stadscentrum van Izegem kan je terecht in Brasserie De Gilde, met hun uniek overdekt terras. Hier vertoef je in landelijke sferen en proef je van klassiekers klaargemaakt met een hedendaagse twist. Met dagverse producten tovert Annick samen met haar team een gastronomisch spel op tafel. Wat dacht je van tapasplank ‘De Gilde’ voor twee personen? Romantisch delen of gewoon gezellig genieten met vrienden: hier is er voor ieder wat wils.
Brasserie De Gilde
Kruisstraat 16
8870 Izegem
Wil je graag in een van deze restaurants gaan eten? Dankzij de My Lucky Table kan je last minute aan iemands vrijgekomen tafel vertoeven. Laat het tafel jagen beginnen! Download de app nu in de App store of in Google Play.

Tekst: Nicki Francequin

Foto: www.ambiance.be