Zo, de eerste maand van het nieuwe jaar zit er weer bijna op, en dat moet gevierd worden! Vooral als het jouw nieuwjaarsresolutie is om meer restaurants te ontdekken. In deze drie restaurants ga je deze week nog snel chic uit eten om januari in stijl af te sluiten. Schol! 

De volgende uitdaging? Chic uit eten op Valentijnsdag. Wij grijpen elk excuus met beide handen vast, zolang we maar chic mogen dineren. Vooral wanneer je ziet welke restaurants er op dit lijstje staan. Vergeten te reserveren? Check dan op de nieuwste app My Lucky Table of er last minute tafeltjes vrij zijn gekomen. Zo kan je januari toch nog in stijl afsluiten!

The London
Pal naast de Londenbrug op ‘t Eilandje in Antwerpen ligt restaurant The London, een restaurant dat passie voor de culinaire wereld schreeuwt. Culinair koppel Tommy en Thalissa hebben de wereld rondgereisd en hebben overal een stukje kennis meegenomen. Die kennis toveren ze nu om in wondermooie – en vooral lekkere – gerechten. Samen nemen ze je mee op een smaakontdekkingsreis en geloof ons, dat wordt de mooiste culinaire reis van je leven.
The London
Amsterdamstraat 34
2000 Antwerpen

La Belle
Wie had ooit gedacht dat chic uit eten gaan ook comfortabel en warm kan zijn? Chef Peter Vangenechten heeft zowel in binnen- als buitenland jarenlang ervaring opgedaan bij de grootste chefs in de grootste restaurants, en dat allemaal nog voor zijn dertigste. Uiteindelijk besloot hij om terug naar zijn roots te keren. Hij opende voor het eerst een eigen restaurant in zijn geboortedorp Geel Bel. Uit zo’n mooi en warm verhaal kan ook alleen maar een mooi en warm restaurant komen, toch? Zijn prachtige verhaal en zijn bakken talent bezorgde hem in 2013 zelfs een Michelinster. Begin je avond met een gepocheerde kabeljauwhaas met grijze garnalen, kies dan voor de Kagoshima Wagyu en sluit af met een rijstpap van roze pompelmoes. Dit is thuiskomen op de meest luxueuze manier ooit.
La Belle
Bel 162
2440 Geel

Taste
Wist je dat Leuven meer is dan fastfood restaurants en een bruisend uitgaansleven? Dat wordt in Taste meer dan duidelijk. Hier geniet je van hoogstaande gerechtjes in een bohemian jasje. Wat je je daarbij moet inbeelden? Denk aan pastrami van hert met consommé van gebrande groenten en duindoornbes als voorgerecht, filet pur met crème van Catalana van eendenlever, seizoensgroenten en macrosporum truffel als hoofdgerecht en wortel met mandarijn en madeleine als dessert. Hmm, het water loopt ons in de mond.
Taste
Naamsestraat 62
3000 Leuven

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be