Haruki Murakami trekt in zijn nieuwe roman- de eerste in zes jaar- opnieuw een duizeling universum op waarin droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, eenzaamheid en verwantschap door elkaar lopen.

Een naamloze zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. In een uitvoerige briefwisseling vertelt ze hem over een ommuurde droomstad, de enige plek waar ze zichzelf kan zijn.

Wanneer het meisje verdwijnt begint er voor de jongen een levenslange zoektocht. Die brengt hem in de mysterieuze stad met eenhoorns, een bibliotheek, een oude dormen en een klokkentoren zonder wijzers. Maar hij wordt er gescheiden van zijn schaduw en kan er uiteeindelijk niet blijven. Rusteloos zoekt hij in deze wereld naar “gene wereld”. Een geestverschijning, een bibliothecaresse, een autistisch wonderkind en de eigenaressen van een koffiezaak staan hem bij in zijn queeste.

Haruki Murakami borduurt in De stad en zijn onvaste muren losjes voort op een inmiddels legendarische vroeg verhaal in zijn oeuvre en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld. Harukisuto’s (Japans voor liefhebbers van het werk van Murakami) zullen genieten van vertrouwde motieven en wie hem voor het eerst leest zal hierdoor verknocht raken aan deze Japanse grootheid.

Het werk van Haruki Murakami is in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met talloze prijzen. Hij wordt regelmatig genoemd als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Titel: De stad en zijn onvaste muren

Auteur: Haruki Murakami

Uitgeverij: Atlas contact

ISBN: 9789025475536

Thema: Roman

Prijs: € 34,99

Verschijningsdatum : 24 mei 2024