Wat hebben de Koninklijke Berchemse Turn- en Sportkring en het Brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek met elkaar gemeen? Ze kozen allebei het Provinciaal Vormingscentrum van Malle als locatie voor hun zomerkamp. Net als onder meer enkele korfbalclubs, de jeugddienst van de Gezinsbond, een harmonie uit Asse en een volleybalclub uit Beerse genieten ze in juli of augustus van de groepsaccommodatie die het vormingscentrum biedt. De turnkring uit Berchem komt al voor de 38e keer, Muzikamp maakt al voor de 32e keer zijn rentree. 

De mogelijkheden van het Vormingscentrum zijn legio: vormingsinitiatieven, bezinning, een vergadering, een congres, sprookjes- of bosklassen, muziekstages, enzovoort. Er zijn 200 bedden verspreid over 1-, 4- en 6-persoonskamers. De gasten maken gebruik van gemeenschappelijk sanitair. Van 29 juni tot en met 31 augustus 2019 verblijven 1207 jongeren en begeleiders in het Vormingscentrum in het kader van een jeugdkamp. Op het einde van de zomer van 2018 klokte het Vormingscentrum af op 996 deelnemers verspreid over 20 kampen. Het aantal deelnemers aan een jeugdkamp in het Vormingscentrum in Malle in 2019 stijgt met andere woorden met 17,5 % ten opzichte van 2018.
“De plaatsen waar initiatieven zoals taalcursussen, kampen en stages, vorming en congressen terecht kunnen, zijn niet dik gezaaid in de provincie Antwerpen. Het provinciebestuur vindt het belangrijk dat we deze werkingen met het Vormingscentrum kunnen ondersteunen”, geeft gedeputeerde Lemmens aan, bevoegd voor Onderwijs en het Provinciaal Vormingscentrum Malle.
 
Uitleendienst
 
In de audiovisuele uitleendienst voor organisaties van het vormingscentrum kan je alles wat je nodig hebt voor een feestje, een tentoonstelling of een vergadering huren: beamer, tentoonstellingsspots, videocamera’s, … Populaire artikelen die ontleend worden voor jeugdkampen zijn boosters, walkietalkies en geluidsinstallaties. Je kan ook beroep doen op de uitleendienst als je niet verblijft in het Vormingscentrum.

Zomerse lessen Nederlands

Naast jeugdkampen staan er ook lessen Nederlands voor anderstaligen op het programma in de zomer van 2019. CVO Volwassenenonderwijs EduKempen koos Vormingscentrum Malle als locatie voor wie tijdens de zomermaanden zijn of haar kennis van de Nederlandse taal wil opkrikken.

Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle, Smekenstraat 61, 2390 Malle

Meer info: www.provincieantwerpen.be > Vormingscentrum

Foto: Jeugdkamp in het Vormingscentrum  – Copyright: provincie Antwerpen