Als gevolg van het redderstekort moest de stad bij de start van het openluchtseizoen noodgedwongen de openingsuren van zowel zwemvijver Boekenberg als openluchtzwembad De Molen tot aan de zomervakantie beperken. Het college besliste om vanaf 8 juni op donderdag en vrijdag toch bijkomende zwemuren en verkoeling aan te bieden in zwemvijver Boekenberg. De openingsuren van zwembad Plantin Moretus worden hieraan aangepast, zodat voldoende redders de veiligheid kunnen garanderen in Boekenberg. 

Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen heeft de stad twee toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Sinds mei zijn beide baden terug open voor het publiek, zij het tot aan de zomervakantie beperkter dan in voorgaande jaren. Momenteel zijn beide baden open op woensdag en zaterdag, zondag en feestdagen. Om tegemoet te komen aan de vraag naar een verruiming van de openingsuren voert de stad nu een tijdelijke en gerichte verschuiving van de inzet van haar redders door, zonder daarbij in te boeten op veiligheid.

Van woensdag tot en met zondag 

Daardoor kan zwemvijver Boekenberg extra worden geopend op donderdag en vrijdag, met ingang van donderdag 8 juni. Zo zal de zwemvijver tot eind juni van woensdag tot en met zondag open zijn voor het Antwerpse publiek, en is er enkel een sluiting op maandag en dinsdag. Vanaf de zomervakantie is hij elke dag open.

Concreet gaat het om twee specifieke blokken in de vooravond. Op donderdag opent de zwemvijver van 16.30 tot 19 uur, op vrijdag kunnen zwemmers er terecht van 15.30 tot 19 uur. Om deze bijkomende openingsmomenten op een veilige manier te kunnen realiseren worden de nodige redders van zwembad Plantin Moretus in Borgerhout tijdens die blokken tijdelijk ingezet aan de zwemvijver. Dit impliceert dat zwembad Plantin Moretus van 8 tot eind juni wordt gesloten op twee zwemluwe late namiddagblokken: op donderdag van 15.45 tot 18 uur en op vrijdag van 15 tot 18 uur.

Voor openluchtzwembad De Molen blijven de openingsuren ongewijzigd.

Praktisch 

Zwemvijver Boekenberg

  • Van Baurscheitlaan, 2100 Deurne
  • Openingsuren:

Openluchtzwembad De Molen