Dankzij dit recept van Louise De Brabandere en Think Tomato kan je zelfs op de koudste dagen de zon in huis halen. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

1
ui
4 teentje
knoflook
15 g
basilicumblaadjes
75 g
halfgedroogde tomaten
1
ei
25 g
paneermeel
50 g
parmezaan
1 kg
gemengd gehakt (varken-rund)

zout en peper
2 potten
think tomato

puree of spaghetti om te serveren

BEREIDING

Verhit de oven op 180° C. 
Schil de ui en snijd in partjes. Doe de halfgedroogde tomaten in stukken. 
Mix, in een kleine keukenrobot, de uipartjes samen met de knoflook, basilicum en halfgedroogde tomaten tot een grof geheel. Let op, het mag geen moes worden! 
Voeg het uimengsel samen met het ei, paneermeel en parmezaan toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Meng met je handen goed dooreen. 
Vorm een gehaktbrood van het gehaktmengsel en leg in een grote ovenschaal. Schenk de think tomato rond het gehaktbrood en schuif in de hete oven. Bak in ongeveer 60 min gaar. 
Snijd het gehaktbrood in sneetjes, verdeel samen met de saus over de borden en serveer met puree of spaghetti.

Foto: www.ambiance.be