De Lijn en de Vlaamse overheid faciliteren betaalbare en duurzame reizen voor jeugdverenigingen deze zomer

Het is weer bijna zover: de zomerkampen van jeugdbewegingen staan voor de deur. Voor duizenden kinderen en jongeren is dit het hoogtepunt van het jaar, een kans om de wereld buiten hun eigen buurt te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Om deze ervaring zo soepel, veilig en duurzaam mogelijk te maken, slaan De Lijn en de Vlaamse overheid opnieuw de handen in elkaar. Vanaf nu tot en met 2 september bieden ze erkende jeugdbewegingen een voordelig tarief van slechts 1,70 euro per reiziger voor een groepsticket. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid wordt zo een zorgeloze start van een onvergetelijke zomer gegarandeerd voor alle deelnemers.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken“Het kampvervoer is deze legislatuur een vaste waarde geworden binnen het aanbod van De Lijn. Elke zomer kunnen honderden groepen genieten van een goedkoop en duurzaam aanbod; voor grotere groepen zelfs een aanbod op maat. Ik ben blij dat De Lijn andermaal kan meewerken aan een leuke zomer voor jongeren. Dit is ook opnieuw een ideaal moment om nog meer jongeren kennis te laten maken met ons openbaar vervoer in Vlaanderen.”

Vlaams minister van Jeugd“Deze zomer trekken tienduizenden jongeren uit Vlaanderen en Brussel opnieuw op kamp. Dit voordelige tarief van De Lijn helpt hen om op vlotte en betaalbare wijze op hun bestemming te geraken. Zo wordt het puzzelwerk toch wat eenvoudiger en draagt De Lijn bij aan succesvolle zomerkampen met zo weinig mogelijk drempels.”

Jeugdbewegingen hebben twee opties voor hun vervoer naar de jeugdkampen: groepen groter dan 45 personen kunnen aangepast vervoer aanvragen, terwijl kleinere groepen gebruik kunnen maken van reguliere buslijnen.

Meer informatie, voorwaarden en inschrijvingen zijn beschikbaar op www.delijn.be/opkamp.

Met deze maatregel zet De Lijn zich in voor een zomer vol avontuur, ontdekking en plezier voor de jongeren.

Foto: De Lijn