Zorgbedrijf Antwerpen lanceert haar eigen pilsbier: Het Schakeltje. Het bier maakt deel uit van het nieuwe assortiment ‘dranken van het huis’ met zowel niet-alcoholische als alcoholische dranken dat de dienstencentra en woonzorgcentra voortaan aanbieden. Eind deze maand volgen ook maaltijden à la carte in de dienstencentra, waarvoor klanten niet vooraf moeten reserveren.
 
Keuzevrijheid en betrokkenheid
Zorgbedrijf Antwerpen draagt keuzevrijheid van zijn klanten hoog in het vaandel: waar hebben ze nood aan en op welke manier willen ze dat graag? Dat geldt voor de diensten, maar ook voor het productenaanbod in de dienstencentra, woonzorgcentra en winkel De Schakel. Daarnaast beslissen ze ook mee bij de keuze voor bepaalde producten. Zo was er onlangs een wijnproeverij voor de wijnen op de kaart, stemmen klanten online mee voor het menu of doen ze hun zeg in een menuraad, … .
 
Op vraag van de klant
Het is ook op vraag van klanten dat Zorgbedrijf Antwerpen nu een assortiment ‘dranken van het huis’ lanceert in de dienstencentra en woonzorgcentra. Op die manier krijgen klanten iedere dag de keuze tussen dit goedkopere huisproductengamma en de bestaande menukaart met bekende drankenmerken – zowel voor niet-alcoholische als alcoholische dranken. De filosofie achter de huismerken is telkens dezelfde: naast de bekende merken biedt Zorgbedrijf Antwerpen voor wijn, bier, water, koffie en thee voortaan ook een bestaand en budgetvriendelijk merkproduct aan. “Met de dranken van het huis krijgen klanten niet alleen meer keuze, we garanderen hen ook een goedkoper alternatief bij toekomstige prijsindexeringen en -verhogingen”, aldus Fons Duchateau, de voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen.
 
Assortiment ‘dranken van ‘t huis’
Het huisproductengamma van Zorgbedrijf Antwerpen bestaat uit de meest geserveerde dranken in de cafetaria van de dienstencentra en woonzorgcentra. Het gaat om koffie, thee, water, bier en wijn van het huis die vanaf vrijdag 15 november te verkrijgen zijn:
·       Koffie van het huis
o   koffie uit de grote percolator aan 1 euro
o   in vergelijking met koffie van vers gemalen koffiebonen vanaf 1,10 euro
·       Thee van het huis
o   standaard zwarte thee aan 1 euro
o   in vergelijking met thee-assortiment van verschillende smaken vanaf 1,10 euro
·       Water van het huis
o   water in een glas uit een grote fles aan 0,50 euro
o   in vergelijking met kleine flesjes water van gekend merk aan 2,20 euro
·       Huiswijn
o   glas witte, rode of rosé huiswijn aan 2,10 euro
o   in vergelijking met andere wijnen aan 3,20 of 4,30 euro per glas
·       Pils Het Schakeltje
o   pintje van de tap aan 1 euro
o   in vergelijking met flesje bier van gekend merk vanaf 1,50 euro
 
Het Schakeltje: pils van Zorgbedrijf Antwerpen
Het bier van het huis valt op in het huisproductengamma van Zorgbedrijf Antwerpen. Het Schakeltje wordt in samenwerking met een brouwerij geschonken en kreeg een eigen Zorgbedrijfverpakking. Voorlopig is het Schakeltje enkel te verkrijgen in 5 dienstencentra. Vanaf maart 2020 is de pils verkrijgbaar in alle dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen.
 
Tijdens de Week van de Smaak krijgen de klanten in de vijf deelnemende dienstencentra een gratis pintje bij hun middagmaal. Dat gebeurt op maandag 18 november in dienstencentrum Victor De Bruyne, op dinsdag 19 november in dienstencentrum Santiago, op woensdag 20 november in dienstencentrum Linkeroever, op donderdag 21 november in dienstencentrum Hof ter Beke en op vrijdag 22 november in dienstencentrum De Oever.
 
Wijnen gekozen door de klant
Het waren de klanten van Zorgbedrijf Antwerpen zelf die begin oktober op een wijnproeverij het vernieuwde wijnassortiment hebben gekozen. Vanaf vrijdag 15 november staan er 10 wijnen op de kaart in de dienstencentra en woonzorgcentra:
·       3 huiswijnen (wit-rosé-rood) aan 2,10 euro per glas
·       3 genieterswijnen (wit-rosé-rood) aan 3,20 euro per glas
·       2 feestwijnen (wit-rood) aan 4,30 euro per glas
·       bubbels aan 3,20 en 4,30 euro per glas
Alle wijnen zijn zowel per glas als per fles te verkrijgen. Naar aanleiding van de lancering van het vernieuwde wijnaanbod trakteert Zorgbedrijf Antwerpen op vrijdag 15 november alle klanten van de dienstencentra en woonzorgcentra op een glaasje wijn bij de maaltijd.
 
A la carte eten ’s middags, zonder vooraf te reserveren
Momenteel dienen klanten in de dienstencentra hun maaltijd uiterlijk één dag vooraf voor 12 uur te reserveren. In 2020 zal die reservering ook online mogelijk zijn.
 
Toch vragen steeds meer klanten van de dienstencentra om ook zonder reservering te kunnen eten in het dienstencentrum. Na een succesvol proefproject in de dienstencentra Oversnes en Oosterveld in Wilrijk serveren alle dienstencentra vanaf 25 november à la carte maaltijden. Het gaat om een kaart met 4 populaire hoofdschotels die klanten tijdens de openingsuren van het dienstencentrum kunnen eten:
·       Panini met tomaat en mozzarella
·       Panini met kip
·       Rundstoverij met slaatje en kroketten
·       Rundstoverij met slaatje en frieten
·       Rundstoverij met appelmoes en kroketten
·       Rundstoverij met appelmoes en frieten
·       Vol – au – vent met slaatje en kroketten
·       Vol – au – vent met slaatje en frieten
·       Hamrolletjes met witloof, kaassaus en puree
 
Ook hiermee vergroot Zorgbedrijf Antwerpen de keuzevrijheid voor de klanten. Ze kunnen voortaan in alle dienstencentra voor 6,50 euro (9,60 euro voor wie geen senior is of niet in Antwerpen woont) kiezen uit een vooraf te reserveren dagmenu met soep, hoofdgerecht en dessert of ter plaatse hun keuze maken uit de à la carte kaart voor dezelfde prijs.

Foto’s: Ruddy Berghmans