In Provinciaal groendomein Vrijbroekpark kun je deze zomer het avontuur van Erik (uit het boek ‘Erik of het klein insectenboek’) beleven. Stap in het schilderij “Wollewei” en laat je helemaal onderdompelen in het verhaal. Je gaat op ontdekking langs 9 kijkkastjes waar je de bewoners van het schilderij ontmoet.

Deze zoektocht is gemaakt voor gezinnen, maar ook volwassenen zijn welkom en zullen er zeker van genieten. Je kunt de wandeling maken tot en met 31 augustus. De route is ongeveer 1,6 km lang en toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Soms gaat de weg over graspaadjes, maar dan kun je steeds rond wandelen langs verharde wegen.

De zoektocht is gratis, je moet niet reserveren. Je mag gewoon komen wanneer het jou past, je start aan de grote kader naast de kunstgras-tennisvelden en de pijlen met insecten wijzen jou de weg. Meer informatie vind je op onze website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark – zomerzoektocht.

Schatten van Vlieg

Naast de zomerzoektocht kun je ook dit jaar weer een schat van vlieg komen zoeken in het Vrijbroekpark. Rozemarijn en Basil zijn verdwaald in het Vrijbroekpark. Kun jij hen helpen om de weg naar hun huis terug te vinden? Haal je speurneus maar boven, want je moet onderweg goed ruiken om het huisje te vinden. Volg het parcours en voer de opdrachten uit. De vragen onderweg helpen je om het huis van Basil en Rozemarijn te vinden. Als je goed zoekt, vind je daar misschien ook de schat. 

Je haalt het formulier met de route en het antwoordblad op in het bezoekerscentrum. Dat kan elke werkdag tussen 9 en 17 uur en in het weekend tussen 13 en 17 uur. Je kunt het formulier ook downloaden van de website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark – schatten van vlieg.

Wanneer:
1 juli tot en met 31 augustus,
dagelijks van 9 tot 21 uur

Waar:
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
Ridder Dessainlaan 65,
2800 Mechelen

Deelnameprijs: gratis
Website: www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

Social media:
Zomerzoektocht: https://www.facebook.com/events/408771644549099
Schatten van vlieg: https://www.facebook.com/events/564093171968822

Meer info:
Onthaal Vrijbroekpark,
015 45 13 80
vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

Foto: Zomerzoektocht Vrijbroekpark – Copyright: Provincie Antwerpen