Tv-chef Wim Ballieu is helemaal klaar voor de zomer en verwent de njam!-kijkers met nieuwe, zomerse afleveringen van het succesprogramma ‘Bal National’. Ook deze keer kiest de chef resoluut voor ingrediënten van bij ons.  Wim kookt deze keer in de keuken van Balls en Glory in Mechelen, van waaruit hij opnieuw vol enthousiasme zijn culinaire geheimen prijsgeeft.

Zomerse editie vol met creatieve recepten 

In dit nieuwe seizoen van Bal National inspireert Wim Ballieu de njam!-kijkers om lekkere, zomerse recepten op tafel te toveren.
Wim zet in de eerste aflevering ons Belgisch goud, de asperge, centraal en tovert op die manier de zomer op je bord. Als eerste gerecht maakt hij pittige gehaktballen van lamsvlees met een heerlijke vulling van asperges gedresseerd op een torentje van ‘groentestoemp’. Vervolgens inspireert hij de kijkers met een zeer frisse en knapperige bloemkoolsalade met asperges. In de andere afleveringen volgen er o.a. heerlijke apero-recepten zoals porchetta met tonato en kalfsgehaktballetjes, kipkroketjes, verse bitterballen met pickle mayonaise en een spicey rum-rabarber cocktail. Een prachtige zomerse eettafel creëren? Dat kan helemaal met Wim’s plank van gevulde mimosa eitjes & perziken met gebraad en beenhamsalade.
Een zomer om je vingers van af te likken dus!

 Over Wim Ballieu

Wim Balllieu is opgegroeid in de ouderlijke slagerij. Maar de slagerszoon wilde kok worden én ondernemer. Wim startte met een succesvol cateringbedrijf. Samen met zijn team legde hij klanten met ronkende namen in de culinaire watten. Tot het Belgisch koningshuis toe.

Zijn liefde voor de traditionele Belgische keuken, de buzz van de stad én de overtuiging om duurzamer te werken, brengt hem op nieuwe ideeën. Balls & Glory is geboren. De gehaktbal moet de ster van de show worden, op basis van vlees dat lokaal en vooral eerlijk gekweekt is. Intussen kan je er bijna overal in Vlaanderen en in Brussel terecht voor de beste en meest originele gerechten op basis van gehaktballen. Wim is bovendien een enthousiaste en veelzijdige televisiemaker, bekend van o.a. ‘Goe gebakken’ en ‘De streken van Wim’. Hij maakte zijn debuut bij njam! met ‘Bal National’ en is reeds een vaste meerwaarde na 3 mooie seizoenen.

Zomereditie ‘Bal National’
vanaf 7 mei, elke zondag om 11u, 16u en 23u op njam!

 Foto: © Stephanie Bex