Vegetarische opties kunnen de laatste jaren niet meer ontbreken op het moderne restaurantmenu. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 80% graag een vegetarische optie op de kaart wil zien. En wat is er een betere zomerse optie dan een lekkere hamburger? Dankzij de Raw NOBeef Burger van The Vegetarian Butcher hoeft niemand in te boeten op smaak of beleving. Welkom bij de zomerburgers van 2022.

Het is de laatste jaren een vaste trend geworden: streetfood en vooral hamburgers vinden steeds meer hun weg naar de meest exclusieve restaurants. Zorgvuldig uitgekozen broodjes, premium hamburgers, zalige sausjes, fantastische kazen, allerhande (gepekelde) groenten… Iedereen wil er zijn tanden inzetten. Meer nog, de restaurantbezoekers hebben graag de mogelijkheid om hun eigen burger samen te stellen, wat de opties eindeloos maakt. Van die culinaire liefhebbers wil maar liefst 80% vegetarische opties op de kaart én er is een marktgroei voorzien van 18% tegen 2023 voor de complete vegetarische markt. De stap naar een vegan hamburger optie is dus enkel logisch.

Van vleesliefhebbers voor vleesliefhebbers
Veganistische gerechten hebben tegenwoordig een zeer goede reputatie. We associëren het met kwaliteit, gezondheid, duurzaam ondernemen, eerlijke handel en lokale producten. Daarom is het altijd een goed idee om veganistische opties op de kaart te zetten. Een allemansvriend als een Raw NoBeef Burger van The Vegetarian Butcher™ is hiervoor ideaal.
“De Raw NOBeef Burger is zoals niets dat we ooit eerder hebben ontwikkeld. Het is het dichtst dat we tot nu toe bij dierlijk vlees zijn gekomen”,  aldus Tim Warren, Hoofd R&D voor The Vegetarian Butcher™.

De vegan hamburgers worden steeds beter, steeds lekkerder en vooral de Raw NOBeef Burger van The Vegetarian Butcher™ benadert de smaaksensatie van een premium gourmet runderburger. Serveer hem met creatieve buns zoals briochebroodjes of zelfs wafels, unieke sausjes zoals hummus of pesto.
Een frisse burger voor een hete zomer
Kan je de zomer beter beginnen dan met een heerlijk frisse burger? Met de Raw NOBeef Burger van The Vegetarian Butcher™ kan je een heerlijke Go Nuts Burger bereiden met gepekelde groenten, rode pestomayonaise en hazelnoten. De Hellmann’s Vegan Mayo bied bovendien de originele Hellmann’s Mayo smaak, terwijl het volledig veganistisch is. Het vormt de perfecte aanvulling bij vegetarische gerechten, zoals de Raw NOBeef Burger. Wil je het zelf proberen? Ga dan aan de slag met dit recept.

Ingrediënten
Voor 4 personen
60g spitskool, in linten
60 g wortel, in linten
40 g rode ui, fijngesneden
40 ml Hellmann’s Vinaigrette Citrus
80 g Hellmann’s Vegan Mayonaise
2 g Knorr Primerba Rode Pesto
1,2 g Conimex Sambal Oelek
300 g The Vegetarian Butcher Raw NOBeef Burger
4 witte vloerpistolets Lantmannen
80 g kropsla
Enkele schijfjes tomaat
20 g hazelnoten, geroosterd

Bereiding
Meng voor de gepekelde groenten de spitskool, wortel en rode uit met de vinaigrette en zet opzij. Meng vervolgens de vegan mayonaise, rode pesto en sambal oelek voor de burgersaus. Bak de witte vloerpistolets volgens de instructies op de verpakking. Bak ook de Raw NOBeef Burger.
Snijd de pistolet open en leg een laagje gepekelde groenten op de onderkant. Leg hierop de Raw NOBeef Burger met de saus. Werk af met de kropsla, schijfjes tomaat en hazelnoten.
Tip: wanneer je de Raw NOBeef Burger van The Vegetarian Butcher™ op de grill of BBQ bakt, krijgt hij een heerlijk rokerige smaak.

Foto: www.ambiance.be