Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer vierde haar vijfenzestigste verjaardag met 21.000 dagbezoekers en een volgeboekte camping tijdens een zonnig hemelvaartweekend

Voor het verjaardagsweekend haalde het Zilvermeer alles uit de kast om er een topevenement van te maken. Duizenden dagrecreanten en verblijfstoeristen genoten op de meest uiteenlopende manier van de troeven op het recreatiedomein. Het Smaakfestival bracht lekkers uit alle windstreken. Van een afterwork tot een openluchtfilm en kindernamiddag. Het uitgebreide aanbod mocht rekenen op vele lovende reacties en lachende gezichten.

#65jaarzilvermeer

Het toerisme en recreatie in de Kempen is een beleving, een ontdekkingstocht door weelderige bossen, langs schilderachtige dorpen en glinsterende meren.
Het Zilvermeer staat centraal in dit verhaal. Reeds 65 jaar lang verwelkomt het recreatiedomein bezoekers over de hele wereld.
Het blijft een oase van plezier, ontspanning en avontuur voor jong en oud.

“Met de provinciale recreatiedomeinen kiezen we voor toegankelijkheid en laagdrempeligheid door activiteiten aan te bieden voor diverse doelgroepen.

Het doet ons deugd dat we onze missie al 65 jaar kunnen waarmaken, en wel met nog groeiend succes,” zegt gedeputeerde voor recreatiedomeinen Mireille Colson. “Zo konden we dit weekend rekenen op een volgeboekte camping, een strand vol zonnekloppers en een evenementenweide gevuld met duizenden smaakfestivalgangers”, besluit de gedeputeerde.

Wel 65 jaar van herinneringen, maar ook in de toekomst wil Zilvermeer zich blijven profileren als dé toeristische trekpleister.

“We blijven ook de komende legislaturen investeren. Er ligt een masterplan op tafel om het domein nog aantrekkelijker te maken”, aldus Mireille Colson. “Nieuwe overnachtingsmogelijkheden langs het water en een gloednieuwe speeltuin staan onder meer op het programma.”

Het zomers sfeertje smaakt naar meer. Camping Zilvermeer is ook voor aankomend pinksterweekend op enkele plaatsen na volzet. Naast de prachtige zwemvijver, als troef van het Zilvermeer, biedt het domein uitgebreide recreatiemogelijkheden voor meerdaagse vakanties aan. Tijdens de Watersportdag op zaterdag ontdek je heel wat sporten op het water. Zondag leven de avonturiers zich uit tijdens de open Zipline-dag.

Foto: Zilvermeer Mol/Provincie Antwerpen