Bubbel of niet, met kerst is het natuurlijk tijd om uit te pakken. Ben jij nog op zoek naar originele feestdranken? Wij delen drie heerlijke recepten! 

© https://livingthegreenlife.com/

Gingerbread latte
Ook zo dol op de smaken van gingerbread? Deze latte past perfect bij (gingerbread) koekjes, maar is ook gewoon fijn op zichzelf. Je komt er gelijk mee in de kerststemming. Heerlijk warm en de kokosdrink geeft het nog even een extra lekkere twist.
2 shots espresso
1 el gember, gemalen
1 el kaneel, gemalen
2 tl maca poeder
1 el agavesiroop
400 ml barista almond van Rude Health

2 st gingerbread koekje
Verdeel de espresso over twee glazen en meng het gember, kaneel, de maca poeder en agavesiroop erdoor. Klop de barista amandelmelk op. Giet de opgeklopte melk bij de koffie en maak af met de koekjes. Geniet ervan!

Irish oat coffee
Dit is eigenlijk stiekem meer een cocktail in een warm jasje dan een latte. Don’t mind if we do. Ontzettend genieten dus en fantastisch voor koudere dagen in de winter.
4 el bruine basterdsuiker
4 el whisky
2 shots espresso
400 ml barista oat van Rude Health
2 st vegan marshmallows
Doe in ieder glas 2 eetlepels bruine basterdsuiker en 2 eetlepels whisky. Roer goed door elkaar. Schenk de espressoshots erover. Klop ondertussen de barista havermelk op en verdeel over de glazen. Prik de marshmallows aan de prikkers en brand met de brander, serveer op de glazen.

Chai hot chocolate
Chai lattes kennen we allemaal. Maar, een chocolademelk variant hiervan is misschien een grote verrassing. Eentje waar je heel blij van gaat worden, denken we. Een heus kerstcadeautje in een mok!
60 g pure chocolade
300 ml almond drink van Rude Health
1 tl kardemom, gemalen
1 tl nootmuskaat, gemalen
1 tl gember, gemalen
1 tl kaneel, gemalen
2 el cacaopoeder
2 el plantaardige slagroom
2 stokje kaneel
Smelt de chocolade au bain-marie samen met 200 milliliter amandelmelk. Roer de kardemom, het nootmuskaat, de gember, het kaneel en de cacaopoeder erdoor. Klop nog 100 milliliter amandelmelk op.
Verdeel de warme chocolademelk over twee mokken en schep de opgeklopte melk erop. Maak af met wat plantaardige slagroom en kaneelstokjes.
Benieuwd naar meer plantaardige tips en recepten? Surf naar https://livingthegreenlife.com/

Tekst: Martyna Majchrzak

Foto: www.ambiance.be