Young Hearts, het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, heeft een uitnodiging op zak voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn (15-25 februari). De film zal op 17 februari zijn wereldpremière beleven in de Generation Kplus-competitie.

Daarnaast werden zonet ook de selecties bekendgemaakt van de creatieve documentaire hold on to her van Robin Vanbesien voor de Forum Expanded-sectie en van Vlaamse coproducties voor Panorama en Generation.

Young Hearts

Anthony Schatteman is regisseur van o.a. de korte fictiefilms Dag vreemde man (2016) en L’Homme inconnu (2021). De afgelopen jaren zat hij mee in de regisseursstoel van fictieseries als 2DEZIT (2022) en de Iers-Belgische coproductie Northern Lights (2023). Intussen werkte hij aan zijn speelfilmdebuut Young Hearts, dat tijdens de Berlinale in wereldpremière zal gaan.

Young Hearts is een young adult-film over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buurjongen Alexander (14). Hij beseft al snel dat hij voor het eerst écht verliefd is. De gesprekken met zijn vrienden en familie brengen meer vragen dan antwoorden met zich mee. Verward door zijn ontluikende gevoelens, zoekt hij duidelijkheid en meer toenadering tot Alexander.

Young Hearts is de film die ik zelf had willen zien toen ik jong was en worstelde met verliefdheid en mijn eigen gevoelens. Dankzij de selectie voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn krijgt Young Hearts een ongelooflijk forum om voorgesteld te worden aan een breed publiek. Ik ben oprecht trots om dit verhaal op de wereld los te laten”, aldus een enthousiaste Anthony Schatteman.

De hoofdrollen in Young Hearts worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg en Emilie De Roo. De productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear, in coproductie met het Belgische Kwassa Films en het Nederlandse Family Affair Films.

Kinepolis Film Distribution zal de film in het najaar van 2024 in de Belgische bioscopen brengen.

Young Hearts kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, in de film.

Foto: Vlaams Audiovisueel Fonds