“Wolfmaan” is het 10de Thriller boek van Ronald Verheyen, na de eerste gepubliceerde verhalen, Knoflook met Bloed, volgden daarna Het Spook en de Duisternis, Zwaardneus, Het Oog van de Draak, Het Vervloekte Dorp, Mastodont, Gebeten, Kaken en Klauwen en De Fatale Foto. Net als in de vorige thriller ‘Fatale foto’ is de 13-jarige Antwerpse jongen Tim de slimme speurneus van dienst. Hij ontrafelt samen met nichtje Rhian op vakantie in Zuid-Frankrijk de tragische waarheid achter een lokale familie. “De weerwolf is mijn favoriet monster”, zegt Verheyen. Opgelet als je dit boek bij volle maan leest………. Een boek dat naar meer smaakt. geschikt voor + 12 jaar.

De tragische waarheid van de familie Grenier… In Roussillon, het okerdorp van de Provence, gebeurt een gruwelijke moord op een jonge toerist. Alles lijkt te wijzen op de aanval van een roofdier.
Tim en zijn familie vertrekken, toch een beetje ongerust, net dan op vakantie naar de regio. Ter plaatse maakt Tim er kennis met een familie die in de ogen van de dorpelingen de oorzaak zijn van alle ellende. De familie, waarvan enkele leden aan een overdadige haargroeiziekte lijden, wordt door een Nederlandse professor en zijn dochter aan allerlei tests onderworpen. Tim vindt dit allemaal een beetje vreemd en gaat op onderzoek.
Samen met zijn nichtje Rhian ontdekken ze de tragische waarheid van de familie Grenier…

Ronald Verheyen (1951) stond veertig jaar in het onderwijs als leraar Nederlands-Engels. Van jongs af is hij geïnteresseerd in dierkunde en paleontologie. Andere hobby’s zijn muziek, vooral rock, klassiek, filmmuziek en jazz.  Tussendoor verscheen ook een thriller voor volwassenen: Hemelse Dood.
In de basisschool had hij een onderwijzer die tijdens het laatste uur van de week spannende verhalen voorlas. Met zijn spaargeld kocht hij dan Bob Morane, Biggles en Bob Evers-boeken. Een boek schrijven dat wordt uitgegeven en daarna kunnen signeren op de Boekenbeurs was een droom die in vervulling ging.

+12 jaar

Auteur: Ronald Verheyen

ISBN: 9789462420946

Prijs: €13,95
Uitgeverij: Kramat