De winnaars van de VAF Wildcards zijn bekend gemaakt op Kortfilmfestival Leuven! Deze jaarlijkse prijzen voor de beste eindwerken aan de Vlaamse filmscholen zijn voor de 18e keer uitgereikt door het Vlaams Audiovisueel Fonds. De winnaars van de VAF Wildcards 2022 zijn Michael Abay, Evi Cats, Julie Verstraten en Brahim Tall. Met een totale waarde van 200.000 euro zijn de VAF Wildcards de grootste filmprijzen van het land en een springplank naar een carrière als professioneel filmmaker.

Wildcard Fictie: € 60.000

De VAF Wildcard Fictie 2022 gaat naar Klette van Michael Abay, een masterfilm van RITCS School of Arts.

Naast de winnende film gaf de jury in de categorie Fictie ook twee eervolle vermeldingen: aan Mona van Abdulrahman Alshowaiki, LUCA School of Arts Campus Sint-Lukas Brussel, en aan La chute van Sebastian Schaevers, KASK School of Arts.

De jury: Leonardo van Dijl, Febe Simoens, Anja Daelemans en Michiel Dhont.

Wildcard Animatie: € 60.000

De VAF Wildcard Animatie 2022 gaat naar Inertia van Julie Verstraten, een masterfilm van LUCA School of Arts Campus C-mine Genk.

De jury gaf in deze categorie ook een eervolle vermelding aan The Leak van Paola Cubillos, KASK School of Arts.

De jury: Remy Ndow, Johanna Keppens, Peter Lindhout en Sylvia Meert.

Wildcard Documentaire: € 40.000

De VAF Wildcard Documentaire 2022 gaat naar Les murs qui crient van Evi Cats, een bachelorfilm van RITCS School of Arts.

Naast de winnende film gaf de jury in de categorie Documentaire een eervolle vermelding aan In Between van Marie Janssens, RITCS School of Arts.

De jury: Annabel Verbeke, Steven Dhoedt en Pegah Moemen.

Wildcard FilmLab: € 40.000

De VAF Wildcard Filmlab 2022 gaat naar Tukuleur van Brahim Tall, een masterfilm van LUCA School of Arts Campus Sint-Lukas Brussel.

De jury van de categorie Filmlab deelde ten slotte ook een eervolle vermelding uit, aan Een vogel met jouw naam van Leon Decock, RITCS School of Arts.

De jury: Sofia Dati, Meltse Van Coillie, Kurt d’Haeseleer, Mirna Everhard en Grimm Vandekerckhove.

De winnende films zelf kan je komen ontdekken op de vertoningen van de VAF Wildcard Winnaars zondag 4/12 om 21u, woensdag 7/12 om 19u of zondag 11/12 om 11u!