Op het voorbije Vakantiesalon in Antwerpen ontving een zeer gelukkige winnaar, Ruddy Berghmans, de 1ste prijs.

Het was de verantwoordelijke van toerisme van Eupen, Alain Brock, die het genoegen had een geschenkmand vol met producten uit de Oostkantons te overhandigen.

Op de foto zien we (van links naar rechts) Alain Brock, Ruddy Berghmans en de verantwoordelijke van Sankt Vith.

Eupen is de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap van België wacht u op met historische gebouwen, prachtige natuur, heel wat evenementen, aantrekkelijke shopping en uitstekende gastronomie.

Wie door de gemoedelijke winkelstad Eupen slentert, kan niet enkel genieten van de mooie winkels, maar ook van de architectuur van de vele barokke gebouwen, die nog dateren uit de tijd van de industrie van de lakenwevers (17de en 18de eeuw). De vrijetijdsfactor is bijzonder hoog in Eupen. Het Hertogenwald en het natuurpark van de Hoge Venen zijn twee unieke natuurgebieden die in de onmiddellijke omgeving liggen.

Tijdens elk seizoen kan men hier mooi uitgestippelde wandelingen ondernemen, bijvoorbeeld vanuit natuurcentrum Haus Ternell, waar in de winter ook langlaufloipes ter beschikking staan. Dankzij het grootste stuwmeer van België is Eupen niet enkel uitstekend voorzien van drinkwaterreserves, maar het beschikt ook over een ‘vuurtoren’ op het vlak van toerisme die heel wat toeristische activiteiten mogelijk maakt (wandelen, klimmen, fietsen, MTB).

Een van de troeven van Eupen is zeker ook de meertaligheid die er, samen met de open en vriendelijke instelling van de bewoners, voor zorgt dat gasten allerhande kunnen genieten van een aangenaam en ontspannend verblijf. Zij bezoeken de stad aan de samenloop van de Weser en Hill niet enkel omwille van de vele evenementen zoals festivals, concerten, carnaval, maar ook omwille van congressen. Wat het gastronomische aanbod betreft is Eupen ook goed uitgerust. De restaurants, die tot ver over de grens bekend zijn, staan hoog aangeschreven bij de fijnproevers.

Meer informatie: www.eupenlives.be / www.ostbelgien.eu.

Foto: Marina Couwels.