De naam van een restaurant dat lekker eten serveert, onthouden we allemaal. Maar soms vergeten we degene die dag en nacht in de keuken staat de zwoegen om te zorgen voor al dat lekkers op je bord. Foodfotograaf Koen Dhollander kwam daardoor op een briljant idee. Met zijn vierde boek Chefs in Antwerpen wil hij Antwerpse chefs meer in de spotlights zetten. Benieuwd naar de gezichten achter enkele toprestaurants? Doe dan mee aan onderstaande wedstrijd en win een exemplaar van het boek van Koen Dhollander.

Na eerdere succesvolle boeken zoals Antwerpen Boven, Bekend Antwerpen en Ballet in Antwerpen, lanceert fotograaf Koen Dhollander nu ook Chefs in Antwerpen. De reeks bestaat uit dertig zwart-wit foto’s van Antwerpse chefs die elk hun eigen gerecht voorstellen. “Dat kan gaan van een Vietnamees broodje met paté, tot frieten met stoofvlees of een gerecht op sterrenniveau”, vertelt de fotograaf. Volgens Dhollander is het belangrijk om de diversiteit van culinair Antwerpen én zijn chefs in kaart te brengen.

“Chefs zijn het kloppende hart”
Bekende Antwerpse restaurants zoals Sir Anthony Van Dijck, Arrikiiati, Dim Dining en Bien Soigné worden belicht in het nieuwe boek. “We zijn trots op de diversiteit en kwaliteit die we in onze stad kunnen bieden”, aldus Davy Brocatus, voorzitter van Horeca Antwerpen. “Dat kan gaan van een café of brasserie, tot gerenommeerd restaurant.” Toch zouden chefs en hun vakmanschap volgens Dhollander en Brocatus meer aandacht moeten krijgen. Iets waar het boek Chefs in Antwerpen alvast zijn steentje aan bijdraagt.

Wedstrijd
Ben jij benieuwd naar de gezichten achter je favoriete Antwerpse hotspot? Of ben je nieuwsgierig naar de geheime recepten van deze chefs? Doe dan snel mee aan deze wedstrijd en win een exemplaar van het boek Chefs in Antwerpen ter waarde van €26.
De vijf winnaars worden bekend gemaakt op 20 juli 2022.

Tekst: Doriana La Monaca

Foto: www.ambiance.be