Zoekt u nog een goed voornemen dit jaar? Ga mee de uitdaging aan om gedurende 100 dagen uw afval te verkleinen. Heel wat tips helpen u hierbij.

FC Minder Afval
De stad zoekt 500 Antwerpenaars die gedurende 100 dagen mee de afvalberg verkleinen. Samen vormen ze FC Minder Afval ofwel de Schoonste Club van Antwerpen. Dat vraagt geen grote inspanningen. Zo kan u naar de bakker gaan met een gebruikte broodzak of neemt u een kookpot mee naar de frituur voor de frietjes. Lukt dat niet altijd? Geen probleem. Het belangrijkste is dat u gedurende 100 dagen bewuster nadenkt over afval. Als u mee doet, krijgt u heel wat praktische tips en advies om uw restafval te verkleinen.

Kleine moeite
Elke week weegt u uw restafval met behulp van een weeghaak die u gratis krijgt. Daarnaast is er een wekelijkse opdracht waaraan u mee kan doen, zoals een foto maken van uw afval. Of alle verpakkingen van één dag verzamelen en tellen. Zo inspireren we u om tot minder afval te komen.

Handelaars
Wil u als handelaar mee doen? Dat kan! Handelaars die bewust omgaan met verpakkingen of waar klanten hun eigen potjes mogen meebrengen, krijgen een vermelding op de website. Bovendien ontvangen ze een affiche, een sticker en een display van de campagne. Schrijf uw zaak via dit formulier in.
Doe mee: schrijf u in tot 27 januari via www.fcminderafval.be
Meer info: www.fcminderafval.be

Foto: www.antwerpen.be