De werken aan de fietsdistrictenroute in Wilrijk beginnen aan een nieuwe deelfase. Vanaf 23 april wordt er gewerkt aan de Dokter Veeckmanslaan. De aansluitende tunnel is tijdens de werken slechts in één richting geopend.
In de Dokter Veeckmanslaan, die de Heistraat via een tunnel onder A12 verbindt met de Valaarwijk, vernieuwt de aannemer de oversteek naar de fietstunnel.
 
Om de veiligheid rond de werf te garanderen, wordt de autotunnel tijdelijk ingericht voor éénrichtingsverkeer:
·         verkeer komende van de wijk Hoogte kan de tunnel gebruiken richting de wijk Valaar;
·         verkeer dat rijdt vanuit de wijk Valaar (Berkenrijslaan), richting de wijk Hoogte, volgt de omleiding via de Boomsesteenweg en, indien nodig, de R11.
Fietsers krijgen doorgang in beide richtingen door de autotunnel en voetgangers gebruiken zoals steeds de trappen op de Boomsesteenweg.
De werken duren ongeveer drie weken. Nadien wordt de tunnel terug opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Fietsers gebruiken vanaf dan terug de fietstunnel.
 
Meer informatie over deze werken en de fietsdistrictenroute in Wilrijk is terug te vinden op www.wilrijk.be, klik op ‘openbare werken’.

Over de fietsdistrictenroute
De fietsdistrictenroute verbindt de districten en gemeenten tussen de R1 en de R11, van Petroleum Zuid door Hoboken tot Merksem en Luchtbal, met elkaar. Voor het grootste deel bestaat deze route al, maar hier en daar verdwijnt het fietspad om even verder weer op te duiken. Met de fietsdistrictenroute zorgt Lantis (de vroegere BAM nv – Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel), in samenwerking met de stad Antwerpen en de gemeente Schoten, ervoor dat deze ontbrekende stukken fietspad worden gerealiseerd.

Foto: www.antwerpen.be