Ontdek deze tuinen die 250 jaar geleden werden aangelegd en deel uitmaken van het Belangrijke Erfgoed van Wallonië. Wandel tussen fonteinen, watervallen, vijvers en waterstralen, door geordende Franse tuinen, intimistische Italiaanse tuinen of wilde Engelse tuinen.

Tuinen van meer dan 200 jaar oud
De Tuinen van d’Annevoie in de provincie Namen, zijn de enige watertuinen in België. Ze werden aangelegd in de 18e eeuw en behoren tot de mooiste van Europa. Dit Belangrijke Erfgoed van Wallonië, waar de charme van de natuur heerst, kan je doorheen de seizoenen ontdekken.

Watertuinen
De tuinen maken geen gebruik van machines. Het water stroomt op natuurlijke wijze, dankzij natuurlijke hoogteverschillen. Ontdek zover het oog reikt, tientallen watervallen en fonteinen, bekkens, vijvers en symmetrische rijen majestueuze bomen.

Stijltuinen
Bij elke bocht biedt deze magische plek je een nieuw landschap: het prachtige uitzicht op de Franse tuinen, de fantasie van de Engelse stijl en de intieme charme van de Italiaanse stijl. Laat je verrassen door een wervelend en romantisch schouwspel bij elke tussenstop. Kinderen van 3 tot 12 jaar zullen zich ongetwijfeld kostelijk amuseren in de speeltuin met houten speeltuigen. Aarzel zeker niet om eens een kijkje te gaan nemen in de typisch Franse moestuin!

Er zijn aangepaste alternatieven voor mensen met een beperkte mobiliteit.
Doven en personen met gehoorproblemen: er zijn brochures met uitleg beschikbaar
De tuinen hebben geen Access-i label, maar neem rechtstreeks contact op om de werkelijke toegankelijkheidsmogelijkheden te kennen.
Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke noden, meer informatie hierover vind je op erkende plaatsen en activiteiten met een officieel « Access-i » label.

Rue des Jardins 37 A
5537 Annevoie
Tel: +32 82 67 97 97
www.annevoie.be

Foto: www.walloniebelgietoerisme.be