De korte films Beautiful Men van Nicolas Keppens en Leonie, Skeet & de biggen van Jip Heijenga hebben een uitnodiging op zak voor South by Southwest Film Festival (SXSW) dat van 8 tot 16 maart plaatsvindt in het Amerikaanse Austin, Texas. Ook de coproductie Wander to Wonder van Nina Gantz is geselecteerd.

Beautiful Men

De korte animatiefilm Beautiful Men van Nicolas Keppens is geselecteerd voor de Animated Short-competitie van SXSW.

De film over drie kalende broers die naar Istanbul reizen voor een haartransplantatie kreeg een speciale vermelding na de wereldpremière op Film Fest Gent en werd sindsdien ook geselecteerd voor de Internationale Competitie van het Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.

Beautiful Men is een productie van Brecht Van Elslande voor Animal Tank, in coproductie met Ka-ching Cartoons en Miyu Production. De internationale rechten worden vertegenwoordigd door het Franse salesagentschap Miyu Distribution.

Leonie, Skeet & de biggen

De korte documentaire Leonie, Skeet & de biggen van Jip Heijenga, over een meisje dat opgroeit op de boerderij en later zelf boerin wil worden, zal op SXSW te zien zijn in de Documentary Short-competitie.

Leonie, Skeet & de biggen maakt deel uit van de vierde lichting Ket & Doc-titels, kinderdocumentaires die geproduceerd worden met de steun van het VAF, JEF en Ketnet en die in februari 2023 in wereldpremière zijn gegaan op het JEF festival in Antwerpen.

De productie is van De Mensen.

Wander to Wonder

De coproductie Wander to Wonder maakt, net als Beautiful Men, deel uit van de Animated Short-competitie van SXSW.

Deze korte stop-motion/live action-animatiefilm van de Nederlandse animatiefilmmaker Nina Gantz ging in september vorig jaar in wereldpremière in de Orizzonti Short Film Competition van het Filmfestival van Venetië. De Vlaamse coproducent is Beast Animation.

Beautiful Men en Wander to Wonder kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Leonie, Skeet & de biggen maakt deel uit van Ket & Doc, een samenwerking van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Ketnet en JEF, met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.