Maandagnamiddag 22 november vond de finale plaats van de Nationale Horecawedstrijd in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten, allen professionele koks, trachtten de jury te overtuigen met het lekkerste en origineelste gerecht met rog, de Vis van het Jaar 2021, en traditionele streekproducten.

Winnaar werd Piet Vande Casteele van Duchateau catering uit Grammene/Deinze met rollade van rog ‘no waste’/ sushi van witloof/ Belgische Xo saus op basis van Noordzeegarnaal en Gandaham grand cru/ mousseline van Rodenbach.

In het winnend recept ging de chef aan de slag met de 4 voorgestelde streekproducten: Vlaams roodbruin bier, Vlaamse gedroogde hesp, Vlaamse rauwemelkse geitenkaas en grondwitloof.

Ook de andere finalisten zetten hun beste beentje voor. STREEKPRODUCT.be zat mee aan tafel en kon wat tips oppikken:
Eva Van Damme van restaurant ’t Veer in Oudenaarde: vulde de gefileerde rog met geitenkaas en bracht paneermeel op smaak met gedroogde Ganda hesp
Olivier Saey van restaurant Maste in Gent: werkte zijn gerecht af met veel groenten en een fantastisch grondwitloof met Rodenbach taartje
Thomas Dejonckheere van restaurant CRKL in Roeselare: combineerde de rog met gevulde aardperen en zoetzuur gestoofd grondwitloof
Peter Maertens van restaurant Het Verschil in Lede: liet ons de rogkaken, de roglever en de rogtong proeven in combinatie met kalfsoor, kalfspoot en Rodenbach Grand Cru

Foto: www.streekproduct.be