De nieuwe en laatste roman van rasverteller Meir Shalev; Vertel het niet aan je broer, is een even indringende als toegankelijke roman over verlangen, schoonheid, eenzaamheid en passie.

In Vertel het niet aan je broer, de nieuwe en laatste roman van meesterverteller Meir Shalev, keert de zestiger Itamar Diskin elk jaar vanuit de Verenigde Staten terug naar zijn geboorteland Israël voor een reünie met zijn broer. Tijdens hun ontmoetingen overdenken zij het leven, terwijl de alcohol rijkelijk vloeit. Op een van zijn bezoeken vertelt Itamar zijn broer over een nacht die hij ooit doorbracht met een vrouw, een nacht die hij nooit heeft kunnen vergeten, en over de vrouw die zijn grote liefde is. Beide vrouwen houden hem in de greep. Door zijn broer hierover te vertellen probeert Itamar met zijn verleden in het reine te komen. Vertel het niet aan je broer van de wereldberoemde Meir Shalev is een even indringende als toegankelijke roman over verlangen, schoonheid, eenzaamheid en passie.

Meir Shalev (1948 – 2023) brak in 1994 in Nederland door met de roman “De vier maaltijden”. Tot zijn bekendste romans behoren “De grote vrouw”, “De kus van Esau”, “Het zat zo” en “Een duif en een jongen”, waarvoor hij de prestigieuze Brenner-prijs ontving, de hoogste literaire onderscheiding in Israël. Zijn werk is in meer dan twintig landen verschenen.

Titel: Vertel het niet aan je broer

Auteur: Meir Shalev

Uitgeverij: Ambo / Anthos

ISBN: 9789026364808

Thema: Roman

Prijs: € 23,99