De wijkteams van het Kiel en Hoboken controleerden gisteren fietsers en automobilisten. Het wijkteam van het Kiel werkte hiervoor samen met de Douane. Er werd opnieuw gecontroleerd op de Vogelzanglaan en in de Abdijstraat. Bij de controle sprong een camionette in het oog waarin twee passagiers een gordel deelden. Alle inzittenden bleken illegaal in ons land te verblijven. Eén van de inzittenden bleek internationaal geseind door Albanië en werd gearresteerd. Eén voertuig parkeerde zich meer dan een uur op een laad- en loszone en kreeg de rekening gepresenteerd. Verschillende bestuurders waren niet in orde met hun documenten of kregen een boete voor het niet dragen van de gordel. De douane nam 2 voertuigen in beslag omdat de eigenaars hun openstaande boetes niet kon betalen. Eén bestuurder betaalde 582 euro.

In Hoboken controleerde het wijkteam in de voormiddag in de Berkenrodelei en de Steynstraat. Daar werd aandacht besteed aan spookfietsers. 3 fietsers en een bromfietser waren in overtreding. 1 iemand bleek illegaal in ons land en werd bestuurlijk aangehouden. 1 wagen die geparkeerd stond op een laad- en loszone kreeg een boete.

Tot slot controleerde het wijkteam van Wilrijk een bromfietser die zonder helm en zonder nummerplaat rondreed in de Weversstraat. De bromfiets bleek ook niet verzekerd en werd in beslag genomen.