Afgelopen dinsdag zette het drugsondersteuningsteam (DOT) een gsm’ende bestuurder aan de kant omwille van zijn overdreven sportieve rijgedrag. De man weigerde te stoppen en na een korte achtervolging kon de bestuurder op de Ring van Antwerpen gevat worden. In zijn vlucht gooide de verdachte een geldbeugel en meerdere verpakkingen wit poeder uit het raam. De geldbeugel kon toen gerecupereerd worden.

Er volgde omwille van het vermoeden van drugshandel een huiszoeking waar het vermoeden van drugshandel versterkt werd. Hij werd gearresteerd maar mocht na verhoor beschikken. Zaterdag reed hij opnieuw sportief door de straten met de gsm in de hand. Maar nu bleven ze de man even in de gaten houden gezien het vermoeden dat hij op weg was naar een klant. De bestuurder parkeerde zich in Brasschaat waar een vrouw in de wagen stapte.

Op dat moment ging de politie over tot controle. De bestuurder ha zoals verwacht net cocaïne verkocht aan de vrouw. De leden van DOT vonden ook nog een som geld. Zowel de auto als de andere bezwarende zaken zijn in beslag genomen. De verdachte is opnieuw gearresteerd en nu ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Tijdens de administratie stelde de politie vast dat de verdachte omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag eerder die dag ook al door een politiepatrouille onderschept werd. Zijn rijbewijs werd toen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Toen reed hij met een andere auto die in beslag genomen werd. De 23-jarige krijgt dus ook nog een proces-verbaal voor rijden tijdens een lopend rijverbod.

Foto: www.politieantwerpen.be