Wil jij samen met Mickey en zijn vrienden de racewereld ontdekken? Kijk dan elke weekdag naar Disney Junior om snel maar veilig te leren racen door Jippiedal. Na een succesvol eerste seizoen, lanceerde Disney Junior een tweede seizoen voor nog meer kijkgenot. Plezier verzekerd! En dankzij Disney Junior worden er ook waarden als creativiteit en leren samenwerken meegegeven aan zelfs de kleinste kijkers. Met de hulp van Professor von Drakenstein leren Mickey and the Roadster Racers Bijvoorbeeld hun dromen op een creatieve manier waar te maken. Teamwork staat hierbij centraal.

Race met je beste vrienden    
Disney Junior zendt ‘Mickey and the Roadster Racers’ uit en gebruikt daarbij leuke verhaaltjes om bepaalde waarden naar voren te brengen. In het geval van Mickey en zijn vriendjes leren kinderen hoe belangrijk het is om samen te werken. En worden ze aangespoord om hun creativiteit de vrije loop te laten. Mickey, Donald, Goofy, Minnie en Katrien leren dankzij Professor von Drakenstein alle trucjes om aan een supersnelheid door Jippiedal en de rest van de wereld te racen. Minnie en Katrien zijn naast racekampioenen nog steeds de Handige Hulpjes die de bewoners van Jippiedal helpen met al hun klusjes! Ontdek het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van Mickey, de behulpzaamheid van Goofy, het creatieve en liefdevolle karakter van Minnie en zo veel meer. De Roadster Racers hebben elk hun eigen talenten en door deze samen te brengen vormen ze één krachtig team! Een belangrijke les voor de jonge kijkers.

Vriendschap en veiligheid  
Mickey en zijn vrienden bewijzen dat wanneer je samenwerkt en je elkaar helpt, je al je dromen kan waarmaken. Het gaat niet enkel om winnen maar voornamelijk om plezier maken en je eigen doelen bereiken. Vriendschap en veiligheid op de baan zijn heel belangrijk voor de roadsters, want het zijn deze twee eigenschappen die ervoor zorgen dat vrienden zichzelf kunnen zijn en elkaar altijd zullen blijven steunen. Het zijn dan ook net die waarden die Disney Junior aan zijn jonge kijkers wil meegeven. 

Leuk weetje: Elke raceauto heeft zijn eigen nummer met zijn eigen betekenis. Zo staat de 89 op Minnie’s raceauto voor haar 89-jarige bestaan.   

Foto: Remy Communication