Een kom vol comfortfood, zo omschrijven wij ramen het liefst. Sommige recepten schrijven voor om varkensbeenderen urenlang te koken, maar dat is helemaal niet nodig. Zoek je naar een vegetarische en bovendien makkelijke manier om een kom vol puur genot klaar te maken? Ambiance toont je stap voor stap hoe.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

1 l
groentebouillon
2 porties
ramennoedels
2 el
misopasta
1 el
sojasaus
1 el
mirin
1 tl
geraspte gember
1 teentje
geperste knoflook
2
eieren
2
gekookte maiskolven
3
lente-uien
1 handvol
sojascheuten
250 g
shiitake
1 el
sesamolie

BEREIDING

Voor de soep
Verwarm de groentebouillon in een pot. Maak ondertussen de tare of saus door de misopasta, sojasaus, mirin, geraspte gember en het geplette teentje look met twee eetlepels warm water in een kommetje te mengen.
Voor de noedels
Kook de noedels in gezouten water tot ze gaar zijn en giet ze af.
Voor de toppings
Kook de eieren en laat ze afkoelen in een bad van koud water alvorens je ze pelt en in tweeën doet. Snijd de maiskorrels van de kolven af en snijd ook de lente-ui in fijne ringetjes. Kuis de shiitakes en snijd deze in reepjes. Bak ze in de sesamolie op een hoog vuur. 
Voor de ramenbowl
Schenk de warme bouillon in een kom en meng er enkele lepels tare door. Doe dit naar eigen smaak. Heb je het liever wat zouter, voeg dan nog wat toe. Doe de  de soep en werk af met twee halve eitjes, mais, sojascheuten, lente-ui en shiitakes. 

Foto: www.ambiance.be