Valentino Chocolatier, de specialist in Belgische  handgemaakte pralines, ontwikkelde ter gelegenheid van het vijfde Salon du Chocolat in Brussel een jurk in het thema “Chocolates of the World”. De jurk die gemaakt is met honderden kleurrijke pralines die je doen wegdromen naar de stranden en cacaoplantages van landen zoals Ecuador, Ghana, Brazilië, Peru, Ivoorkust, Java, Papua Nieuw Guinea, … De jurk is te bewonderen tijdens het evenement van vrijdag 2 tot zondag 4 maart in Tour&Taxis in Brussel. Het “Salon du Chocolat”, het grootste chocolade-evenement ter wereld, organiseert haar vijfde Belgische editie. Het gebeuren vormt de link tussen de chocolade-producerende landen, de chocolatiers en de chocolade liefhebbers. Het “Salon du Chocolat” in Tour&Taxis verwelkomt meer dan 100 Belgische en internationale deelnemers, die de bezoekers uitzonderlijke momenten van chocolade genot willen bezorgen. Tijdens het evenement zijn tal van chocolade animaties voorzien, waarbij het dagelijkse chocolade-défilé het orgelpunt vormt.
Gedurende 5 maanden werkten de top-chocolatiers van Valentino Chocolatier samen met modeontwerpster Sixtine Anne de Molina aan een prachtige en tegelijk overheerlijke creatie, die versierd is met honderden kleurrijke pralines. Ontwerpster Sixtine Anne de Molina: “Wie België zegt, zegt chocolade, maar tegelijk ook Fashion, Haute Couture. Deze Belgische editie van het “Salon du Chocolat” was voor mij de gedroomde gelegenheid om mijn passie voor Belgische Haute Couture te combineren met echte Belgische Haute chocolaterie. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe wij er samen in geslaagd zijn om een haute couture jurk te maken die je werkelijk doet wegdromen naar de stranden en cacao plantages van landen zoals Ecuador, Ghana, Brazilië, Peru, Ivoorkust, Java, Papua Nieuw Guinea.”
Tijdens het openingsgala op donderdag 1 maart, zal de jurk gedragen worden door RTL presentatrice Anne Ruwet. Van vrijdag 2 maart tot zondag 3 maart is de jurk te bewonderen door het grote publiek. Het chocolade-défilé gaat dagelijks door om 16u30 en om 17u.
40 jaar Valentino Chocolatier
Valentino, in 1978 opgericht door zaakvoerders Willy Roelandts en Leen De Leener, is een 100% Belgisch familiebedrijf dat specialiseert in handgemaakte pralines en chocoladeproducten voor een breed publiek van Belgische chocoladefans. In haar chocoladeatelier te Schepdaal produceert Valentino jaarlijks 300.000 kg pralines, waarvan het merendeel naar haar Belgische chocolade fans gaat via een netwerk van 60 speciaalzaken. Het bedrijf Valentino én zijn productaanbod kenmerken zich door vakmanschap, creativiteit en innovatie.

Zeg het met chocolade!
Valentino verwent zijn klanten met creatieve en smaakvolle chocoladegeschenken die hem helpen om van het leven te genieten. In de winkels kunnen consumenten en bedrijven terecht voor chocoladeproducten én (bedrijfs)geschenken, voor elke gelegenheid, ongeacht het seizoen. Het chocoladegamma bestaat uit meer dan 80 chocoladevariëteiten: van room en botervullingen, tot en hazelnootpralinés, ganaches, fondantcrèmes en karamel en aangevuld met alle Belgische chocoladespecialiteiten.

Innovatie – chocolates of the world
Al meer dan 10 jaar creëren en lanceren de chocolatiers van Valentino elke maand een nieuwe praline. Van september 2017 tot juni 2018 werd ervoor gekozen om elke maand een nieuwe praline te lanceren gemaakt met een specifieke origine chocolade, waarvan de cacaobonen uit één specifiek land komen en waarvan de smaakervaringen dus erg van elkaar kunnen verschillen; De volgende landen kwamen reeds aan bod : Ghana, Mexico, Java, Ecuador, Madagascar, Papua Nieuw Guinea en Brazilië kwamen reeds aan bod.

Contactgegevens Valentino
Rob Roelandts
Zaakvoerder
Tel: 0499 93 03 96
Email: rob@valentino.be
Web: www.valentino.be
Facebook: http://www.facebook.com/ValentinoBelgium

Contactgegevens Ontwerpster
Sixtine Anne De Molina
Ontwerpster
Tel: 0497 25 10 52
Email: sixtineadm@gmail.com
Web: http://sixtineannedemolina.be/
Foto’s: Valentino Chocolatier / Backstage Communication