Taxichauffeur bij Uber

Medewerker bij het distributiecentrum van Bol.com

Flitskoerier bij Gorillas

Customer care agent bij Wehkamp

Koffersjouwer op Schipschol

Clickworker bij Amazon

Verkeersregelaar in Amsterdam

Welzijnsassistent in een bejaardentehuis

Broodjesbezorger bij het aanmeldcentrum in Ter Apel

Wat gebeurt er aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Met die vraag in het achterhoofd heeft journalist Jeroen van Bergeijk zich de afgelopen zes jaar undercover in banen gestort waarvoor nauwelijks kwalificaties nodig zijn. Het zijn functies waarmee vrijwel iedereen te maken heeft, maar waarvan weinigen weten hoe het er precies aan toegaat als je dit werk doet. Wie zorgt ervoor dat jouw bol.com-pakketje de volgende dag al wordt bezorgd? Wie neemt de telefoon op als je een klantenservice belt? En wie zorgt ervoor dat jouw koffer op de plaats van bestemming komt?

De afgelopen veertig jaar is de economie met veertig procent gegroeid, maar de reële inkomens zijn achtergebleven. De mensen met wie het goed gaat – vaak de theoretisch opgeleiden – begrijpen weinig van praktisch opgeleiden, en de kloof tussen hen wordt almaar groter. Undercover aan het werk is een poging daar iets aan te veranderen. Daarnaast is dit boek een meeslepend verslag van hoe het is om undercover journalist te zijn.

Jeroen van Bergeijk (1965) is journalist en schrijver. Zijn undercoverreportages verschenen in de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.

Titel: Undercover aan het werk

Auteur: Jeroen van Bergeijk

Uitgeverij: Ambo Anthos Uitgevers

ISBN:  978 90 263 6221 7

Thema: Waargebeurd verhaal

Prijs: 22,99

Verschijningsdatum: 29 september 2023 

Verschijnt ook als e-book en luisterboek

Foto: Ambo Anthos Uitgevers : VBK