Het weekend van Docklands, 20 en 21 september, nadert razendsnel.
Maandag 16 september vangt de opbouw aan op de terreinen aan de Sloepenweg, ter hoogte van de Antwerpse Scheldebocht.

Het stukje ‘industrial wasteland’ tussen de stad en de haven vormt opnieuw het unieke décor voor het festival. “Dé perfecte plaats voor een no nonsense en ietwat nostalgisch festival als Docklands”, stelt Mats Raes van Docklands. Zo ruw de setting zo fijnzinnig de samenwerking tussen de verschillende Antwerpse event & partyconcepten die elk vanuit de eigen identiteit en aanhang Docklands mee kleuren; SOMMAR, Café au Lait, Klank en From Italo to Disco.  Dit zorgt voor een eclectische mix en een erg diverse line-up.

Naast de stages – 2 indoor en 1 open air – zet Docklands in op een verrassend food- en drankaanbod, alsook stoere metaal & trash kunstwerken krijgen een belangrijke plek. “Wij geloven heel sterk in de kwaliteit van handwerk en trekken dit door in de hele productie. Hetzelfde geldt voor onze food. Hiervoor werken we samen met SOMMAR, Raclette D’Anvers, SUMAC & La Taqueria die met veel liefde aan hun smaakbommetjes knutselen. Wat bij regenweer? Het hoofdpodium werd deze keer in een grote tent opgebouwd. Het tweede podium was vorig jaar al overdekt en het derde podium kan – naargelang het weer – ook overkapt worden. Docklands Festival valt of staat echter niet met goed weer”, benadrukt Raes tot slot, “want wij maken er sowieso een wild feest van.” 

Foto’s: Holy2