Datumloze dagen is een psychologische roman over de bizarre relatie tussen een vader en een zoon en over het schuldgevoel dat die bij de vader veroorzaakt. De Nederlandse auteur Jeroen Brouwers schreef Datumloze dagen als monoloog voor de acteur Roef Ragas. Die overleed tijdens het schrijfproces. Tien jaar na de publicatie van het boek voert acteur Tom Jansen de monoloog uit.
Datumloze dagen is eigenlijk een boswandeling, waarin een heel leven datumloos voorbij flitst: het leven van een vader en een zoon, boordevol gemiste kansen. Het leven barst uit zijn voegen, van plezier en onvermogen. Brouwers’ woorden buitelen over elkaar, zoeken naar aandacht, genegenheid en liefde.
‘Doe ermee wat je wilt om er theater van te maken’, had Jeroen Brouwers tegen Tom Jansen gezegd. Het is in ieder geval Brouwers die doorklinkt en blijft klinken, ook als het licht al lang uit is.
Tom Jansen studeerde aan de toneelschool in Maastricht, gaf les aan de theaterschool in Amsterdam en was er artistiek directeur. Hij speelde en regisseerde bij verschillende theatergezelschappen.
Credits
Tom Jansen (spel), Jeroen Brouwers (tekst), Jacqueline Steijlen (vormgeving)
20:00 (Einde: 21:10 / geen pauze)
€ 12 / € 9 (Vriendenpas)

Cultuurcentrum ‘t Schaliken – Grote Markt 35 – 2200 Herentals – T 014-21 90 88 – cultuurcentrum@herentals.be