Deze toast uit het boek The Radiant Table van Morgane Van Marcke bij Borgerhoff & Lamberigts is super easy om te maken en prikkelt je smaakpapillen op de juiste manier! De smaken zijn heerlijk gebalanceerd. Maak snel die romige ricottaspread!

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen
3 vijgen
2 sneden zuurdesembrood
100 g ricottaspread
1 el ahornstroop1 el verse tijm
1 el geroosterde pijnboompitten

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de vijgen op een bakplaat en rooster 10 minuten in de oven. 
Toast je brood in een pan met een beetje olie of in een broodrooster. 
Meng de ricotta met de ahornstroop.
Smeer de ricottaspread rijkelijk op de toast, werk af met de partjes vijgen en verse tijm en versier met nog wat ahornstroop en de pijnboompitten. 

TIP VAN DE REDACTIE
Voor dit zoetere recept raden we aan om de edelgist en de miso in het recept voor de ricottaspread te laten vallen.

Foto: www.ambiance.be