Tomorrowland-gevoel op de eerste verkoopdag

Het team en de deelnemers van ‘Het Groot Circus van het Klein Verdriet’ hadden het aangekondigd: de ticketverkoop voor het evenement zou starten vanaf maandag 1 mei. In de ochtend van die eerste verkoopdag had de website last van storingen omdat er te veel mensen tegelijk probeerden te boeken. Het leek wel of er tickets voor Tomorrowland of Madonna te veil waren. Verschillende mensen geraakten niet binnen, hun winkelwagentje ging in overdrive of het betalen lukte niet. ‘We hadden niet verwacht dat het zo’n storm zou lopen,’ zegt Maarten Leemans die de ticketsite beheert, ‘en we hebben deze problemen ook aangekaart bij onze hostingservice. Dit had niet mogen gebeuren maar gelukkig was na de middag het euvel van de baan. De mensen kwamen meer gespreid en toen lukte alles vanzelf. Onze oprechte excuses aan al wie in mindere of meerdere mate gefrustreerd achter zijn computer- of GSM-scherm zat.’ ‘Na de eerste week zijn er intussen ruim 1500 tickets de deur uit,’ vertelt productieleidster Ann Leemans. ‘Een grote opsteker voor de productie die momenteel in een stroomversnelling zit, zowel voor de deelnemers die volop repeteren, voor de medewerkers van het decoratelier, het kostuumatelier en de techniek, als voor het productieteam dat nog heel wat regelwerk heeft in de komende tijd. Er zijn in totaal ruim 7000 tickets te koop, dus je hoeft nog niet te panikeren, maar toch … wacht niet meer te lang!’

Het Groot Circus van het Klein Verdriet is een nieuwe voorstelling van Jos Dom (tekst) en Florejan Verschueren (muziek) die georganiseerd wordt door vzw LA:CH uit Hoogstraten, bekend van Gelmel (2010), 1814, De Vergeten Veldslag (2014) en Blauw (2017). Het totaalspektakel met live muziek, dans, spel en natuurlijk circusacts wordt gespeeld op 25-26-27 augustus en 1-2-3 september in een grote circustent op Wortel-Kolonie en vertelt het verhaal van 200 jaar kolonies van Wortel en Merksplas. Van het eerste idee voor de kolonies in 1810 tot de UNESCO-erkenning in 2021. Meer info over de kolonies is te lezen op de mooie website https://www.kolonie57.be/.

Aan de voorstellingen van Het Groot Circus van het Klein Verdriet nemen bijna 200 acteurs, zangers, muzikanten, dansers en circusartiesten deel en achter de schermen werken nog eens evenveel vrijwilligers mee. Op het terrein wordt voor de bezoekers een gezellige zomerbar met lekkere drankjes en hapjes ingericht. Wie vooraf zeker wil zijn van een lekkere maaltijd kan een diner-arrangement bijboeken op bepaalde dagen.

Samen met de ticketverkoop voor Het Groot Circus van het Klein Verdriet lanceerde vzw LA:CH ook Vagebond, een sociaal-artistiek zijtraject onder leiding van regisseur/coach Geert Dehertefelt dat parallel loopt aan de grote theatervoorstelling. In Vagebond krijgen we de hedendaagse vertaling van het Kolonie-verhaal met eerlijke verhalen van 6 Hoogstratenaren bij wie het levenspad soms wat ‘anders’ gelopen is. Zij spelen hun voorstelling Vagebond, dagen van Menselijkheid op 2 en 3 juni. De toegang is gratis maar het is mogelijk om een vrije bijdrage achter te laten. Beide data zijn intussen nagenoeg volzet. Er wordt nog gezocht naar een extra datum.

Verdere info en tickets: http://www.grootcircus.be