DE NIEUWSTE SORRENTINO IS EEN SERIE!  

Na La Grande Bellezza en Youth gooit de Oscarwinnende regisseur Paolo Sorrentino hoge ogen met The Young Pope, een tiendelige tv-serie met Jude Law en Diane Keaton in de hoofdrollen.

The Young Pope is een internationale Drama serie uit 2016.

Oscarwinnaar Paolo Sorrentino regisseerde deze indrukwekkende serie. Hij schreef de scenario’s samen met Umberto Contarello, Tony Grisoni en Stefano Rulli. De opnames vonden plaats in Rome en Venetië.

Het is de duurste serie die ooit in Italië is ontwikkeld. Het 1ste seizoen kostte zo’n 45 miljoen €

Lenny Belardo (Jude Law), alias Pius XIII, wordt de eerste Amerikaanse paus binnen de Katholieke Kerk in de geschiedenis. Hij is aartsconservatief, maar bezit ook een enorme empathie voor de zwakken en de armen. Hij gebruikt zijn macht in een hardnekkige strijd tegen de hovelingen van het Vaticaan. The Young Pope toont ons een gelaagd portret over een strijd tussen de enorme verantwoordelijkheid als hoofd van de Katholieke Kerk en de dagelijkse problemen van een gewone man die tot paus werd verkozen.

 

 

 

 

 

 

 

 

1st Aflevering: De Amerikaanse Lenny Belardo wordt benoemd tot paus. Hij trekt zich weinig aan van het Vaticaan en laat zich adviseren door de non die hem heeft opgevoed.

2de aflevering:Lenny ontmoet kardinaal Spencer om over zijn eerste publieke optreden te praten. Het volk probeert een glimp van de nieuwe paus op te vangen.

3de aflevering:Kardinaal Voiello bedenkt een plan om van Lenny af te komen. Lenny vraagt Mary om zijn visie uit te dragen.

4de aflevering:Lenny organiseert een begrafenis. Voiello kan Ester goed gebruiken voor zijn plan.

5de aflevering:De paus neemt een moment voor zichzelf ver weg van het Vaticaan. Voiello krijgt last van zijn geweten.

6de aflevering: De kerk krijgt te maken met een financiële crisis. De paus heeft een ontmoeting met de premier van Italië. Ester krijgt goed nieuws.

7de aflevering: Dussollier geeft zichzelf de schuld van een tragedie en keert terug naar Honduras. Lenny vraagt zich af of zijn tijd als paus ten einde is.

8st aflevering: De paus rouwt om een persoonlijk verlies. Sofia keert terug en raadt Lenny aan om naar Afrika te reizen. Daar aangekomen wordt Lenny erg geraakt door het leed van de Afrikanen.

9de aflevering: Gutierrez baalt dat hij geen bewijs kon vinden tegen kardinaal Kurtwell. De paus krijgt te maken met nog een verlies.

10de aflevering: Terwijl hij het druk heeft met de zaak tegen Kurtwell en de belangen van de Katholieken neemt de paus een belangrijk besluit.
Regie: Paolo Sorrentino

Cast: Diane Keaton, James Cromwell, Javier Camare, Jude Law, Ludivine Sagnier, Scott Shepherd, Silvio Orlando, Toni Bertorelli,

Muziek: Lele Marchitelli

Genre: Drama

Specificatie: 10x 55min

Distributie: Lumiére