Hans Zimmer werd geboren in Frankfurt am Main en woonde de eerste jaren van zijn jeugd in Königstein im Taunus. Hij kreeg op jonge leeftijd pianoles, maar na een paar lessen gaf zijn pianoleraar er de brui aan omdat hij zich meer bezighield met improviseren dan met studeren. Ook op school hield hij zich vooral bezig met het maken van composities. Als tiener verhuisde hij naar England waar hij les kreeg op de Hurtwood House School in Dorking.

Hans Zimmer was actief in diverse rockbands. Een van de bekendste groepen waarin hij speelde was de in 1977 opgerichte Britse groep Buggles. Hij trad op in de Videoclip van ‘Video killed the Radio Star’. Met Zaine Griff en Warren Cann van Ultravox bracht hij in 1983 onder de bandnaam Helden het album Spies uit. Ook schreef hij reclamejingles voor Air-Edel Associates. Zimmer kwam in contact met film door een jarenlange samenwerking met de componist Stanley Myers.

In 1988 begon Hans Zimmer zijn carrière in de Amerikaanse Filmindustrie, dankzij regisseur Barry Levinson die opzoek was naar iemand om de filmmuziek te schrijven voor de film Rain Man. Hiervoor kreeg hij zijn eerste Oscarnominatie. Meer naamsbekendheid kreeg hij vooral met de animatiefilm The Lion King  dat mede te danken was door zijn bijdragen aan de dramafilm The Pouwer of One uit 1992 waarin hij ook traditionele Afrikaanse muziek gebruikte, met Lebo M  in het koor. Op basis daarvan werd Hans Zimmer in 1994 door de Walt Disney Animatie Studios benaderd om filmmuziek te schrijven voor The Lion King, waarmee hij daadwerkelijk een Oscar won. In 1998 werd Hans Zimmer de vaste huiscomponist voor Dream Works Animation waarvan de film The Prince of Egypt zijn eerste was. In 2003 was The Last Samurai  zijn honderdste film waarvoor hij de muziek schreef en dit loopt steeds verder waarbij soundtracks schrijft voor de grootste producties. Hans Zimmer schreef ook veel muziek voor Computer Games, je kan geen game vast nemen of hij werkte er aan mee.

De muziek van Hans Zimmer is uit de filmwereld niet meer weg te denken. Hij gaf al veel concerten al het begeleiden van filmbeelden met muziek. Maar nu komt het sublieme concert eraan. op 3/03/2019 in het Paleis 12 – Brussel en op 09/11/2019 inzet Sportpaleis – Antwerpen.

Hoor de grootste hits van Hans Zimmer zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord! Sony Classical brengt in het voorjaar van 2019 het dubbelalbum “The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” uit. Het album bevat de muziek van de gelijknamige internationale concerttournee die op 31 maart en 9 november halt zal houden in België.

Voor “The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” heeft Hans Zimmer zijn grootste hits opnieuw gearrangeerd en tot grootse concertsuites voor orkest, koor en een indrukwekkende lijst van solisten gemaakt. Elke concertsuite bevat de meest herkenbare delen en melodieën van een filmscore in de vorm van een nieuw symfonisch werk. Zo hoort u de muziek van legendarische partituren zoals “The Dark Knight”, “The Da Vinci Code”, “Lion King”, “Pirates of the Caribbean” en “M:i-2 Mission Impossible 2” als nooit tevoren. Een groep van beroemde solisten en zangers draagt bij aan de opwindende nieuwe luisterervaring. Onder deze bekwame muzikanten zijn verschillende van Hans Zimmers jarenlange muzikale partners zoals Gavin Greenaway (muzikaal directeur), Lisa Gerrard of multi-instrumentalist Pedro Eustache en de bekende operazangeres Valentina Nafornita.

Voor de opname van het album ging Hans Zimmer naar Wenen, het hart van de klassieke muziektraditie, en nam hij zijn muziek op samen met het Vienna Radio Symphony Orchestra en koor “Neue Wiener Stimmen” in het beroemde Wiener Konzerthaus

“De wereld van Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” omvat ook concertsuites van de partituren van “King Arthur”, “Pearl Harbor”, “Rush”, “Madagascar”, “Spirit”, “Kung Fu Panda”, “The Holiday”, “Hannibal”, “Gladiator en “Inception”.

Het concert op 31 maart in Paleis 12 is uitverkocht, maar er zijn nog tickets te koop voor het concert in het Sportpaleis op 9 november via greenhousetalent.be.